Norskt havregrynsbröd recept

Norskt havregrynsbröd

Norskt havregrynsbröd

Värm mjölk och olja till 37grader, häll i sirapen. Smula ner jästen i en bunke, häll över lite degvätska och rör tills jästen är löst, tillsätt resten av vätskan, saltet och havregrynen
Guacamole

Guacamole

Laddade innan med en skiva "Norskthavregrynsbröd" med ett kokt ägg som pålägg. Direkt efteråt åt jag 2 st tjocka skivor "Norskthavregrynsbröd" med "Svart vinbärsmarmelad med nejlikor" som pålägg (se tidigare inlägg för receptkällor)
Norskt havregrynsbröd

Norskt havregrynsbröd

Det här brödet bakade jag i eftermiddags. Receptet klippte jag ut ur en reklambroschyr från ICA 1995. 6 dl mjölk
Tilltugget

Tilltugget

Crémen bredde jag på croistini som jag själv gjort av "Norskthavregrynsbröd" (se tidigare inlägg för receptkälla)
Ägg

Ägg

3 skivor "Norskthavregrynsbröd" med 2 st kokta ägg och kaviar. Idag har jag ätit massvis med ägg, ja inte massvis men 4 st