Norsk recept

3 Spara
Norsk Morotskaka

Norsk Morotskaka

Vispa ägg och socker poröst. Häll i mjölblandningen i äggsmeten. 2 ägg. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål och rör om ordentligt så att det blandas
4 Spara
Norsk fiskgratäng med makaroner

Norsk fiskgratäng med makaroner

Blanda i makaroner, fisk och äggulor i såsen och häll över i en ugnsfast form. Norsk fiskgratäng med makaroner4 port600 g torskfilé3 msk smör3 msk mjöl5 dl mjölkSalt & pepparMuskatnöt200 g makaroner (ej snabbmakaroner)2 ägg6 msk ströbrödSkär torskfilén i tärningar i 2x2 cm
1 Spara
Norsk iskaka

Norsk iskaka

Vispa grädden, inte för hårt. Rör ihop äggsmeten och grädden försiktigt. Vispgrädde. Mal mandeln. Vispa äggvitorna till ett vitt skum
13 Spara
Äppelbröd lchf

Äppelbröd lchf

Detta äppelbröd hittade hos en norsk bloggerska som kallar sig Bymariamarisol. Bröd och kex. ) Nåväl, med smör och eventuellt en ostskiva på är det supergott och påminner en aning om norskt julebröd som också är sött och kakliknande
2 Spara
Julmys hos mormor och morfar

Julmys hos mormor och morfar

Norsk surkål a la’ mormor. I vanlig ordning serverades laxmacka till förrätt följt av en varmrätt med inspiration från Norge (där mormor har sina rötter) i form av skinkstek, kokt potatis, inlagd gurka, äppelmos och till sist den mumsiga surkålen
2 Spara
Kvällens meny.

Kvällens meny.

Vi sitter på en av det färjor som trafikerar mellan holmarna ute på det norska havet, en färja som går mellan ett antal öar och fastlandet, ett område som är bättre känt som Vegaöarna och ingår i Unescos världsarvslista
0 Spara
Norsk Nöttårta

Norsk Nöttårta

Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, smör och nötter och vänd ner i äggvispet. Grädda i smord och bröad form med löstagbar kant i ca 30 min
37 Spara
Lompe - potatisbröd

Lompe - potatisbröd

Har ni kokt potatis över. Då tycker jag att ni ska testa att göra lompe. Lompe är ett norskt tunnbröd som antingen äts som det är med smör, viras runt en korv eller varför inte fylla och använda tunnbröden som wrap/tortilla
21 Spara
Coolaste kakorna - Kolakakor

Coolaste kakorna - Kolakakor

Kolakakor. Kolakakor. Jag har sagt det förut men det här är verkligen en av mina favoritkakor. Har inget minne av att jag ätit dessa kakor innan jag för några år sedan pratade med en kollega (med norsk bakgrund) som berättade att de alltid hade "Koola kakor" till jul
16 Spara
Torsk- och laxburgare

Torsk- och laxburgare

200 g norsk laxfilé. 200 g norsk torskfilé. Börja med att ta bort skinnet på laxen, skär sedan ner lax och torskfilé i mindre bitar
15 Spara
Krumkaker

Krumkaker

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt smält avsvalnat smör och mjöl blandat med kardemumma. Rör om
12 Spara
Fårikål

Fårikål

Hacka vitkålen ganska grovt, ca 2x2 cm bitar. Varva vitkål och kött i en stor kastrull. Lägg i mjöl, salt, och peppar (gärna i en behållare)
10 Spara
Bacalao

Bacalao

Skiva potatis, lök och grillad paprika. Finhacka vitlök och skär fisken i bitar. Lägg potatis, lök, fisk, tomatpuré, paprika, vitlök och kajennpeppar lagervis i en gryta
8 Spara
Hummer, kokt färsk

Hummer, kokt färsk

Om hummern är norsk, skotsk eller från Bretagne och har romkorn under stjärten, kan några av dessa skrapas av och användas att dekorera med, alternativt sparar man de flesta helt att torkas försiktigt i ugn och sedan krossas för att användas som smak- och färgförstärkning i t
5 Spara
Julkaka med russin

Julkaka med russin

Smula jästen i en bunke och häll den 37-gradiga mjölken över den, rör om tills jästen löst sig. Tillsätt sedan margarin, salt, socker, russin, ägg och vetemjölet (spara lite till utbaket)
4 Spara
Mejerifria pannkakor

Mejerifria pannkakor

pannkakor, paj och pizza. Mejerifria pannkakor. April 8, 2015 20. 49. Idag var jag så sugen på pannkakor när jag kom hem från jobbet så jag tvekade inte utan började steka bacon som enligt min norske man måste serveras till
4 Spara
Saffransgravad lax

Saffransgravad lax

1½ kg Norsk laxfilé. Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den. Skölj laxfilén i kallt vatten och torka den väl
4 Spara
Fyrklöverkaka

Fyrklöverkaka

Sätt ugnen på 180 grader. Knäck 4 ägg i en bunke, vispa i socker med elvisp tills att smeten blivit porös
3 Spara
Chiligravad lax

Chiligravad lax

1½ kg Norsk laxfilé. Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den. Skölj laxen i kallt vatten och torka av den
1 Spara
Kamchatka krabbe - kongemat!

Kamchatka krabbe - kongemat!

Vi spiste kamchatkakrabbe i helgen, eller kongekrabbe som det også kalles. Kamchatkakrabbe er et godt utgangspunkt i flere typer retter - som fiskesuppe, risotto eller annet - men det er veldig godt å spise krabben naturell med godt brød og hjemmelagede majoneser også
Sökförslag och sidor