8 hg strimlad vitkål. Förväll kålen i buljong. Låt den rinna av, men spar spadet. Hacka löken grovt och bryn den tillsammans med kålen i matfett och ringla över lite sirap
Det är en eller två skivor fett fläsk, mellan två tunna skivor Norsk getmesost. Gratinerad Vitkål med rökt Fläsk och Tomat 2 dl strimlad Vitkål 50 gr Varmrökt Sidfläsk 1/4 grön Paprika 2 msk Smör 1 dl Grädde 1 msk Chilisås eller 1 tsk Tomatpuré Paprikapulver Timjan Havssalt och nymald Vitpeppar ½ Tomat ½ dl riven Prästost Bryn smöret och stek vitkålen mjuk, tillsammans med tärnat fläsk
Varva vitkål och kött i en stor kastrull. Hacka vitkålen ganska grovt, ca 2x2 cm bitar. 2 vitkålshuvud. Lägg i mjöl, salt, och peppar (gärna i en behållare)
600 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé. 0,25 st st vitkålvitkål. Ingredienser Antal portioner - + 600 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé 0,5 st st lök, gul lök, gul 3 st st äpple äpple 0,25 st st vitkålvitkål 1 msk msk senap, skånsk senap, skånsk 1 msk msk smör smör 1 dl dl crème fraïche crème fraïche
Norsk sluring kan vi ju idag äta som en riktigt god grönsakssoppa, men tror föga att vi idag skulle önska äta den sluring som här i landet en gång åts av skogsarbetare, kolare och rallare
I var och varannan stuga puttrar nu kålgrytorna fullspäckade med fårkött och dofterna sprider sig mellan gränder och hus, likt en dimridå sprider sig den härliga doften av kål och fårkött mellan husen och kvarteren lite varstans i det norska samhället
Fårikål är exakt vad det låter som, och är supertraditionell och väldigt norsk mat. I Norge på hösten kostar vitkål inte mer än typ 1 krona, för nu. 2 dl strimlad vitkål. 1,5 laxfiléer på 100 g 1 morot 2 dl strimlad vitkål