Norsk rosmarin recept

Enbärsgravad norsk lax

Enbärsgravad norsk lax

Plocka timjan och hacka rosmarinen fint. 1½ kg Norsk laxfilé. 2 kvist rosmarin. Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den
Pizza bianca med rotnorsk potet

Pizza bianca med rotnorsk potet

Smør på litt crème fraîche og legg utover potetskiver, løkskiver og rosmarin. 5-6 poteter, kokte og skåret i skiver (jeg brukte amandinepoteter, men det var tilfeldig - og ikke spesielt norsk)2-3 store sjalottløk2 kvister fersk rosmarinCrème fraîcheHvitløkMaldonsaltOlivenoljeSlik gjør du
Lammstek med rödvinssky

Lammstek med rödvinssky

riven norsk getost - kan bytas ut mot smulad chèvre eller fetaost. torkad rosmarin. Skär snitt genom fettkappan på lamm­steken

Matrelaterad historia - blandat

Norsk sluring kan vi ju idag äta som en riktigt god grönsakssoppa, men tror föga att vi idag skulle önska äta den sluring som här i landet en gång åts av skogsarbetare, kolare och rallare
Apelsinbakad norsk laks

Apelsinbakad norsk laks

Finhacka rosmarin. Sätt ugnen på 200°. Tvätta och finriv apelsinskalet. Skär lakssidan i 4 bitar. Lägg i en smord ugnssäker form
Etiopisk måltid i all enkelhet

Etiopisk måltid i all enkelhet

Här finns en Norsk nätbutik som säljer Jyttemjøl Teff. Krydda med berbere och rosmarin. NITER KIBBEH 100 gram smör 1 liten finhackad rödlök 1 msk kardemumma 1 msk berbere 2 tsk rosmarin GÖR SÅ HÄR. 2 tsk rosmarin
Hälleflundra med miso och skaldjursrisotto i örtsky

Hälleflundra med miso och skaldjursrisotto i örtsky

Hittade en norsk fin hälleflundra i fiskdisken. 1/2 gul lök1 msk olja2 msk hackad salvia1 msk hackad rosmarin1/2 msk mejram1/2 dl matlagningsgrädde4 dl vatten1/4 fiskbuljongtärningrisotto. 1 msk hackad rosmarin
Lammfärsbullar

Lammfärsbullar

De är kryddade med klassiska lammkryddor, vitlök och rosmarin. Ingredienser400g lammfärs1 ägg1 msk ströbröd (kavring på norsk)1-2 msk mjölk eller matlagningsgrädde ½ tsk torkad rosmarin1st vitlöksklyftaBlanda ägg, vitlök, rosmarin, grädde/mjölk och ströbröd. 1 msk ströbröd (kavring på norsk)
Mat på tur

Mat på tur

Jeg tror mat på boks må være et særnorsk fenomen. Byggryn er forresten en tradisjonell og sunn norsk kornsort som er i ferd med å gjenvinne heder og verdighet
Lam og kje på tallerkenen

Lam og kje på tallerkenen

Geitenæringen har til nå vært nokså beskjeden, og den største geiterasen er Norsk Melkegeit som hovedsakelig gir melk som benyttes til geitostproduksjon
Nordiskt sammarbetet...

Nordiskt sammarbetet...

En typisk Norsk fest, utan att för den skull vara en bestämd festsom tex bröllop, dop, eller födelsedag är den fårfest man ställer tillmed lite varsomhelst i Norge, i sig är det ingenting ovanligt, en får-fest kan man väl lika bra ställa till med i Finland som någonannanstans, nja, inte den här fårfesten då, det är inte några småbitar som skall grillas eller stekas över öppen eld än mindre någonvanlig grill som skall bränna in smaken i köttet, det är ordentligadoningar som behövs om två hela får skall få plats på grillensamtidigt

Apelsinbakad norsk lax

Finhacka rosmarin. Sätt ugnen på 200°. Tvätta och finriv apelsinskalet. Skär laxsidan i 4 bitar. Lägg i en smord ugnssäker form

Marinerat Sidfläsk med Gräddsås

Koka tills det tjocknar, skiva i två skivor Norsk Geitost. Färsk rosmarin. Finhacka en liten knippe rosmarin och rör ner