Smør på litt crème fraîche og legg utover potetskiver, løkskiver og rosmarin. 5-6 poteter, kokte og skåret i skiver (jeg brukte amandinepoteter, men det var tilfeldig - og ikke spesielt norsk)2-3 store sjalottløk2 kvister fersk rosmarinCrème fraîcheHvitløkMaldonsaltOlivenoljeSlik gjør du
Norsk sluring kan vi ju idag äta som en riktigt god grönsakssoppa, men tror föga att vi idag skulle önska äta den sluring som här i landet en gång åts av skogsarbetare, kolare och rallare
Här finns en Norsk nätbutik som säljer Jyttemjøl Teff. Krydda med berbere och rosmarin. NITER KIBBEH 100 gram smör 1 liten finhackad rödlök 1 msk kardemumma 1 msk berbere 2 tsk rosmarin GÖR SÅ HÄR. 2 tsk rosmarin
De är kryddade med klassiska lammkryddor, vitlök och rosmarin. Ingredienser400g lammfärs1 ägg1 msk ströbröd (kavring på norsk)1-2 msk mjölk eller matlagningsgrädde ½ tsk torkad rosmarin1st vitlöksklyftaBlanda ägg, vitlök, rosmarin, grädde/mjölk och ströbröd. 1 msk ströbröd (kavring på norsk)
Jeg tror mat på boks må være et særnorsk fenomen. Byggryn er forresten en tradisjonell og sunn norsk kornsort som er i ferd med å gjenvinne heder og verdighet
Geitenæringen har til nå vært nokså beskjeden, og den største geiterasen er Norsk Melkegeit som hovedsakelig gir melk som benyttes til geitostproduksjon
En typisk Norsk fest, utan att för den skull vara en bestämd festsom tex bröllop, dop, eller födelsedag är den fårfest man ställer tillmed lite varsomhelst i Norge, i sig är det ingenting ovanligt, en får-fest kan man väl lika bra ställa till med i Finland som någonannanstans, nja, inte den här fårfesten då, det är inte några småbitar som skall grillas eller stekas över öppen eld än mindre någonvanlig grill som skall bränna in smaken i köttet, det är ordentligadoningar som behövs om två hela får skall få plats på grillensamtidigt