Servera med kokt potatis och persilja. 800 g g Norsk Hälleflundrefilé Norsk Hälleflundrefilé. Ingredienser Antal portioner - + 800 g g Norsk Hälleflundrefilé Norsk Hälleflundrefilé 5 dl dl saltlag saltlag 0 peppar peppar Hollandaisesås 5 st st pepparkorn, svarta pepparkorn, svarta 1 dl dl vitvinsvinäger vitvinsvinäger 2 msk msk vatten vatten 4 st st äggula äggula 300 g g smör smör 1 st st citron citron Sparris 16 st st sparris, grön sparris, grön 2 msk msk smör smör
En näve persilja. Det är en norsk torsk av finaste kvalité som finns endast mellan januari och april och Ica Maxi på Ystadvägern i Malmö var först med att sälja den här fisken i Sverige, berättade dem
En kvist persilja ger fin färg och smak till. Sill med Purjolökssås 2 urvattnade filéer Norsk Saltsill 10 cm Purjolök 1 ½ dl Grädde 1+1 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Riven Muskot Strimla purjolöken i centimetertjocka, sned skivor
Servera torsken med sjömanspotatisen och hackad persilja. Melker Andersson 800 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé. Ingredienser Antal portioner - + 800 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé 3 st st lök, gul lök, gul 12 st st potatis potatis 33 cl cl öl öl 1 st st lagerblad lagerblad 0 salt salt 0 peppar peppar 1 tärning tärning grönsaksbuljong grönsaksbuljong Lag 1 l l vatten vatten 1 dl dl salt salt
Ta ur kärnorna ur granatäpplet och blanda dem med finhackad persilja och rivet citronskal. 800 g g Norsk skreifilé, utan skinn och ben Norsk skreifilé, utan skinn och ben. 1 msk msk bladpersiljabladpersilja. Ingredienser Antal portioner - + 800 g g Norsk skreifilé, utan skinn och ben Norsk skreifilé, utan skinn och ben 1 l l vatten vatten 0,5 dl dl salt salt 0 solrosolja solrosolja 0 chorizo chorizo 1 st st granatäpple granatäpple 1 msk msk bladpersiljabladpersilja 1 st st citroner citron Potatispuré 2 dl dl milk milk 2 msk msk smör smör 0 salt och peppar salt och peppar 800 g g mandelpotatis mandelpotatis
250g Färsk norsk fjordlax á 125g/st1 st förpackning färska Haricotes vertes, ca 200g10st Plommontomater1st Röd lök, finhackat25g Vitlökssmör (från förra receptet, lite har du säkert kvar i kylen. )5st Soltorkade tomater, finhackat1msk Persilja, finhackadSalt & peppar från kvarnSåhär kan man göra, tillagningstid ca 20min
Servera med små kokta morötter, finhackad färsk persilja och kokt potatis. 2 mogna avocados1 msk pressad citronsaft2 dl vispgrädde (äkta Norsk krem fløte)Salt + vitpeppar efter behag… 2-3 cm Wasabi – beroende på ”tolerans”…
Norsk sluring kan vi ju idag äta som en riktigt god grönsakssoppa, men tror föga att vi idag skulle önska äta den sluring som här i landet en gång åts av skogsarbetare, kolare och rallare