Norsk persilja recept

Norsk hälleflundra med sparris och hollandaisesås

Norsk hälleflundra med sparris och hollandaisesås

Servera med kokt potatis och persilja. 800 g g Norsk Hälleflundrefilé Norsk Hälleflundrefilé. Ingredienser Antal portioner - + 800 g g Norsk Hälleflundrefilé Norsk Hälleflundrefilé 5 dl dl saltlag saltlag 0 peppar peppar Hollandaisesås 5 st st pepparkorn, svarta pepparkorn, svarta 1 dl dl vitvinsvinäger vitvinsvinäger 2 msk msk vatten vatten 4 st st äggula äggula 300 g g smör smör 1 st st citron citron Sparris 16 st st sparris, grön sparris, grön 2 msk msk smör smör
Skrei – när norsk torsk är som bäst!

Skrei – när norsk torsk är som bäst!

En näve persilja. Det är en norsk torsk av finaste kvalité som finns endast mellan januari och april och Ica Maxi på Ystadvägern i Malmö var först med att sälja den här fisken i Sverige, berättade dem
Torsk- och laxburgare

Torsk- och laxburgare

Tillsätt ägg, ströbröd, den hackade persiljan och ca 2 msk juice från citronen. 200 g norsk laxfilé. 200 g norsk torskfilé. 2 msk persilja
Ugnsstekt Sill med Purjolökssås, Majrova och Lingonsylt

Ugnsstekt Sill med Purjolökssås, Majrova och Lingonsylt

En kvist persilja ger fin färg och smak till. Sill med Purjolökssås 2 urvattnade filéer Norsk Saltsill 10 cm Purjolök 1 ½ dl Grädde 1+1 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Riven Muskot Strimla purjolöken i centimetertjocka, sned skivor
Stekt torsk med potatis- och äggröra

Stekt torsk med potatis- och äggröra

Panera under tiden fyra lika stora bitar norsk torsk i grovt rågmjöl. Mot slutet tillsätt hackad dill, persilja och en liten burk hackad ansjovis
Stekt torsk med varm äggröra

Stekt torsk med varm äggröra

Under tiden panera fyra lika stora bitar Norsk Torsk i grovt rågmjöl. Mot slutet tillsätt hackad dill, persilja och en liten burk hackad ansjovis
Melkers sjömanstorsk

Melkers sjömanstorsk

Servera torsken med sjömanspotatisen och hackad persilja. Melker Andersson 800 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé. Ingredienser Antal portioner - + 800 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé 3 st st lök, gul lök, gul 12 st st potatis potatis 33 cl cl öl öl 1 st st lagerblad lagerblad 0 salt salt 0 peppar peppar 1 tärning tärning grönsaksbuljong grönsaksbuljong Lag 1 l l vatten vatten 1 dl dl salt salt
Stekt skrei med chorizokorv och mandelpotatispuré

Stekt skrei med chorizokorv och mandelpotatispuré

Ta ur kärnorna ur granatäpplet och blanda dem med finhackad persilja och rivet citronskal. 800 g g Norsk skreifilé, utan skinn och ben Norsk skreifilé, utan skinn och ben. 1 msk msk bladpersiljabladpersilja. Ingredienser Antal portioner - + 800 g g Norsk skreifilé, utan skinn och ben Norsk skreifilé, utan skinn och ben 1 l l vatten vatten 0,5 dl dl salt salt 0 solrosolja solrosolja 0 chorizo chorizo 1 st st granatäpple granatäpple 1 msk msk bladpersiljabladpersilja 1 st st citroner citron Potatispuré 2 dl dl milk milk 2 msk msk smör smör 0 salt och peppar salt och peppar 800 g g mandelpotatis mandelpotatis
Grillad lax med tomatcremé och balsamicoglaserade haricotes vertes

Grillad lax med tomatcremé och balsamicoglaserade haricotes vertes

250g Färsk norsk fjordlax á 125g/st1 st förpackning färska Haricotes vertes, ca 200g10st Plommontomater1st Röd lök, finhackat25g Vitlökssmör (från förra receptet, lite har du säkert kvar i kylen. )5st Soltorkade tomater, finhackat1msk Persilja, finhackadSalt & peppar från kvarnSåhär kan man göra, tillagningstid ca 20min
Smörstekta Sej- och Makrillfiléer, med Avocado- och Wasabisås

Smörstekta Sej- och Makrillfiléer, med Avocado- och Wasabisås

Servera med små kokta morötter, finhackad färsk persilja och kokt potatis. 2 mogna avocados1 msk pressad citronsaft2 dl vispgrädde (äkta Norsk krem fløte)Salt + vitpeppar efter behag… 2-3 cm Wasabi – beroende på ”tolerans”…

Matrelaterad historia - blandat

Norsk sluring kan vi ju idag äta som en riktigt god grönsakssoppa, men tror föga att vi idag skulle önska äta den sluring som här i landet en gång åts av skogsarbetare, kolare och rallare
Intervju med Johan Nicklasson

Intervju med Johan Nicklasson

Norsk skog katt. På med ett kryddsmör (tex vitlök/persilja) Wrappa med papper igen och låt vila 10 min till
Wokad Norsk Hälleflundra

Wokad Norsk Hälleflundra

Strö över hackad persilja. Blanda till saltlagen. Skär fisken i bitar om ca 30 gram. Lägg hälleflundrebitarna i saltlagen i 10 minuter

Norsk lax som i Sandefjord

Koka upp grädde och persilja i en kastrull. 2 msk persilja.  Skiva gurkan med en osthyvel eller mandolin – länk och lägg i en skål
Sandefjordsmör

Sandefjordsmör

rör ner persilja precis innan servering. 2 msk hackad persilja. Reducera (koka ihop) grädden till hälften