400 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé. 1,5 st st morotmorot. Ingredienser Antal portioner - + 400 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé 1,5 st st morotmorot 1 st st lök, gul lök, gul 1 st st purjolök purjolök 1 l l fiskbuljong fiskbuljong 4 msk msk smör smör 4 msk msk vetemjöl vetemjöl 2 dl dl mjölk mjölk 0,5 dl dl crème fraïche crème fraïche 1 msk msk gräslök, färsk gräslök, färsk
800 g g Norsk Hälleflundrefilé Norsk Hälleflundrefilé. Ingredienser Antal portioner - + 800 g g Norsk Hälleflundrefilé Norsk Hälleflundrefilé 5 dl dl saltlag saltlag 0 peppar peppar Hollandaisesås 5 st st pepparkorn, svarta pepparkorn, svarta 1 dl dl vitvinsvinäger vitvinsvinäger 2 msk msk vatten vatten 4 st st äggula äggula 300 g g smör smör 1 st st citron citron Sparris 16 st st sparris, grön sparris, grön 2 msk msk smör smör
Norsk fiskgratäng med makaroner4 port600 g torskfilé3 msk smör3 msk mjöl5 dl mjölkSalt & pepparMuskatnöt200 g makaroner (ej snabbmakaroner)2 ägg6 msk ströbrödSkär torskfilén i tärningar i 2x2 cm
Sjukstugan håller öppet ännu. Danne är inne på sin femte dag med flunsa. Max kom just och klagade över huvudvärk, testade med termometern och han har 38 grader
1 kg kg Norsk Laxfilé, utan skinn och ben Norsk Laxfilé, utan skinn och ben. 1 st st morotmorot. Ingredienser Antal portioner - + 1 kg kg Norsk Laxfilé, utan skinn och ben Norsk Laxfilé, utan skinn och ben 1 l l vatten vatten 2 msk msk vinäger vinäger 5 st st peppar, hel vit peppar, hel vit 1 st st lök, gul lök, gul 1 st st morotmorot 3 kvist kvist dill dill 3 msk msk salt salt 2 st st kryddpeppar, hel kryddpeppar, hel
800 g g Norsk Rödspättafilé Norsk Rödspättafilé. 1 st st morotmorot. 12 st st Norska Havskräftstjärtar Norska Havskräftstjärtar. 16 st st Norska Blåmusslor, utan skal Norska Blåmusslor, utan skal. Ingredienser Antal portioner - + 800 g g Norsk Rödspättafilé Norsk Rödspättafilé 0 salt och peppar salt och peppar 4 msk msk smör smör 1 st st morotmorot 1 st st rotpersilja rotpersilja 1 st st purjolök purjolök 12 st st Norska Havskräftstjärtar Norska Havskräftstjärtar 4 st st citronklyfta citronklyfta 1 dl dl vitt vin, torrt vitt vin, torrt 16 st st Norska Blåmusslor, utan skal Norska Blåmusslor, utan skal 4 ark ark grillfolie grillfolie
Väl där klädde vi granen igen, käkade svenska fiskbullar på norskt vis (med vitsås, curry, potatis och rivna morötter), åt vestlands lefser, packade upp julklappar, såg film och myste i soffan framför våran fejkvedspis
Norsk sluring kan vi ju idag äta som en riktigt god grönsakssoppa, men tror föga att vi idag skulle önska äta den sluring som här i landet en gång åts av skogsarbetare, kolare och rallare