Värm mjölk och olja till 37grader, häll i sirapen. 6 dl mjölk. Smula ner jästen i en bunke, häll över lite degvätska och rör tills jästen är löst, tillsätt resten av vätskan, saltet och havregrynen
Gör en redning av smör och vetemjöl och späd den sedan med mjölk och fiskbuljong. 400 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé. 2 dl dl mjölkmjölk. Ingredienser Antal portioner - + 400 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé 1,5 st st morot morot 1 st st lök, gul lök, gul 1 st st purjolök purjolök 1 l l fiskbuljong fiskbuljong 4 msk msk smör smör 4 msk msk vetemjöl vetemjöl 2 dl dl mjölkmjölk 0,5 dl dl crème fraïche crème fraïche 1 msk msk gräslök, färsk gräslök, färsk
Norsk fiskgratäng med makaroner4 port600 g torskfilé3 msk smör3 msk mjöl5 dl mjölkSalt & pepparMuskatnöt200 g makaroner (ej snabbmakaroner)2 ägg6 msk ströbrödSkär torskfilén i tärningar i 2x2 cm. Koka upp mjölken och späd den i mjöl och smörblandningen under omrörning och koka så såsen ca 5 minuter
Precis som norska svele som vi brukar äta varje år när Mats fyller år. Han tillbringade alla sina sommarlov i Norge eftersom hans pappa är norsk och där åt de ofta denna fantastiskt goda “pannkaka”
Marsankräm gjord på grädde istället för mjölk. Vispgrädde (byt ut mjölk mot grädde). När det är smält blanda i florsocker och 1 msk mjölk (eller med fördel vispgrädde). 1 msk mjölk
Idag var jag så sugen på pannkakor när jag kom hem från jobbet så jag tvekade inte utan började steka bacon som enligt min norske man måste serveras till
Lägg ströbrödet att svälla i mjölken. 1½ dl mjölk. Finhacka löken och stek den lätt tills den blir mjuk. Mal den tinade fiskfilén i matberedare ca 30 sek
Mosa dem och tillsätt varm mjölk. 800 g g Norsk skreifilé, utan skinn och ben Norsk skreifilé, utan skinn och ben. Ingredienser Antal portioner - + 800 g g Norsk skreifilé, utan skinn och ben Norsk skreifilé, utan skinn och ben 1 l l vatten vatten 0,5 dl dl salt salt 0 solrosolja solrosolja 0 chorizo chorizo 1 st st granatäpple granatäpple 1 msk msk bladpersilja bladpersilja 1 st st citroner citron Potatispuré 2 dl dl milk milk 2 msk msk smör smör 0 salt och peppar salt och peppar 800 g g mandelpotatis mandelpotatis
äkta norsk mesost. Rör samman mjöl och bakpulver, vispa ner mjölken till slät smet och vispa därefter in äggen, vanilj, salt och den avsvalnade smörblandningen
Norsk sluring kan vi ju idag äta som en riktigt god grönsakssoppa, men tror föga att vi idag skulle önska äta den sluring som här i landet en gång åts av skogsarbetare, kolare och rallare