Norsk lax recept

Enbärsgravad norsk lax

Enbärsgravad norsk lax

Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den. Blanda alla ingredienser förutom laxen. Skölj laxen i kallt vatten
Inkokt lax är inte alltid lätt…

Inkokt lax är inte alltid lätt…

Norsk. Jag sitter och funderar på lax. På Svensk Fisk, Norsk Fisk. När jag var liten, var lax en lyxfisk. Idag är laxen vad torsken var då
Chiligravad lax

Chiligravad lax

Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den. Skölj laxen i kallt vatten och torka av den
Saffransgravad lax

Saffransgravad lax

Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den. Skölj laxfilén i kallt vatten och torka den väl
Grillad lax med Jamaican jerk

Grillad lax med Jamaican jerk

Gnid in laxbitarna i olja och kryddblandningen. 4 portionsbitar Norsklax á ca 160 g. Grilla på båda sidor ca 5 minuter
Lax Strindberg

Lax Strindberg

Lägg fyra bitar lax i en smord ugnsfast form. Fördela senapsblandningen ovanpå laxen. 600 g norsklaxfilé
Kall inkokt lax med dillmajonnäs

Kall inkokt lax med dillmajonnäs

Häll lagen över fiskbitarna, sjud därefter under lock i 6-10 minuter, beroende på laxbitarnas storlek. 1 kg kg NorskLaxfilé, utan skinn och ben NorskLaxfilé, utan skinn och ben. Ingredienser Antal portioner - + 1 kg kg NorskLaxfilé, utan skinn och ben NorskLaxfilé, utan skinn och ben 1 l l vatten vatten 2 msk msk vinäger vinäger 5 st st peppar, hel vit peppar, hel vit 1 st st lök, gul lök, gul 1 st st morot morot 3 kvist kvist dill dill 3 msk msk salt salt 2 st st kryddpeppar, hel kryddpeppar, hel
Det är skillnad på lax och laks

Det är skillnad på lax och laks

Förra veckan fick jag en middagskasse från Norsk Fisk med underbara råvaror och spännande recept. Laksen från Norsk fisk var super god och vi kommer absolut att köpa den fler gånger
Torsk- och laxburgare

Torsk- och laxburgare

Börja med att ta bort skinnet på laxen, skär sedan ner lax och torskfilé i mindre bitar. 200 g norsklaxfilé. 200 g norsk torskfilé
Helgrillad laxfilé med karibiska kryddor

Helgrillad laxfilé med karibiska kryddor

Skär snitt i laxen och gnid in med kryddblandningen. 600-800g färsk norsklaxfilé. Stöt kryddpeppar, svartpeppar, rostad lök och vitlök i mortel