Norsk surkål a la’ mormor. I vanlig ordning serverades laxmacka till förrätt följt av en varmrätt med inspiration från Norge (där mormor har sina rötter) i form av skinkstek, kokt potatis, inlagd gurka, äppelmos och till sist den mumsiga surkålen
Finländsk bondost, Norsk gårdsbrie,. tomatsalsa, surdegskrutong och senaps-gurka. Blanda ihop en del fin hackad gurka, lök och tomat till en salsa krydda med salt och peppar efter behag
Idag så passar det perfekt att bjuda på något Norskt och en hyllning till min Mamma Karin som inspirerat mig till att jobba med mat, för hon har alltid skämt bort vår familj med vällagad mat, närodlat och hemlagade sylter, safter, gurkor
Drick aloe vera och varmt/ljummet vatten, möjligen med gurka eller citron i. En forskning för något år sedan visade på att nästan alla med MS har låga halter av D-vitamin och en norsk studie (artikeln är från norska Dagens Medicin) med förändrad kost visade det sig att, av de 16 patienterna blev 11 markant förbättrade och istället för att de tillsammans skulle haft 32 skov (försämringsepisoder) under två år så hade de endast två stycken
Ungefär två dagar innan revbensspjällen ska serveras alternativt vid tillagning skär du ett rutmönster (oftast redan skuret) genom svålen och gnider in den med salt, gärna flingsalt, peppar (och salvia)
Han gjorde supergoda saftiga pankopanerade laxkuber med en fantastisk dressing/sallad med vattenmelon och gurka smaksatt med ingefära, chili, koriander, vårlök och min ponzu som han till min glädje blev förtjust över att finna
Norsk akvavit tycker jag är oöverträffad. Garnera med rädisor och gurka. ca 10 – 12 cm gurka, sköljd och skuren i små bitar. 12 cm gurka, sköljd och skuren i små bitar