Vispa försiktigt ner crème fraichen i soppan. 400 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé. Ingredienser Antal portioner - + 400 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé 1,5 st st morot morot 1 st st lök, gul lök, gul 1 st st purjolök purjolök 1 l l fiskbuljong fiskbuljong 4 msk msk smör smör 4 msk msk vetemjöl vetemjöl 2 dl dl mjölk mjölk 0,5 dl dl crème fraïche crème fraïche 1 msk msk gräslök, färsk gräslök, färsk
600 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé. Ingredienser Antal portioner - + 600 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé 0,5 st st lök, gul lök, gul 3 st st äpple äpple 0,25 st st vitkål vitkål 1 msk msk senap, skånsk senap, skånsk 1 msk msk smör smör 1 dl dl crème fraïche crème fraïche
Eller varmrökt sidfläsk och Norsk geitost. Ostbröd med Sesam 2 Ekologiska Ägg 1 dl Ekologisk Crème Fraiche 25 gr smält Smör ½ dl Sesamfrön 2 dl riven Änglamark’s Ekologisk Ost 2 msk Fiberhusk Havssalt Rör ihop äggulor, crème fraiche och smör i en bunke
jordbærsesongen, den norske, søte jordbærsesongen kom og forsvant igjen. Som den norske sommeren er de norske jordbærene ekstremt søte, svært etterlengtede og har sin glanstid en ytterst begrenset periode
5-6 poteter, kokte og skåret i skiver (jeg brukte amandinepoteter, men det var tilfeldig - og ikke spesielt norsk)2-3 store sjalottløk2 kvister fersk rosmarinCrème fraîcheHvitløkMaldonsaltOlivenoljeSlik gjør du
Blanda bacon och svampfräs med den färdigkokta pastan och tillsätt créme fraiche. 3 dl crème fraiche. Fördela några nypor svartpeppar över laxfiléerna, halstra dem lätt i saltad, torr stekpanna på den sidan pepparn ligger
Idag testade jag att laga den norska nationalrätten römmegröt i en LCHF-variant. Dels måste man ju hitta en ersättning för römme som i mitt fall fick bli creme fraiche och sen vill jag inte använda mjölk så då fick det bli grädde och sist men inte minst vill jag ju inte använda vetemjöl så det fick bli fiberhusk istället
Avslutningsvis skulle jag vilja säga att det finns mycket jag gillar i det norska köket. Men den närmsta svenska motsvarigheten till römme sägs vara crème fraiche och det har vi ju plenty av i butikerna