Och nu till toppningen som inte tillhör den klassiska norska ostkakan. Jag använder mig av ett hederlig norskt recept till grunden för kakan ett recept som jag bara älskar och jag använder norska Frejas apelsin gelé smak men ni kan man nog hitta gelé i hyllan med utländska varor i butiken detta är gelé som egentligen är beräknat på 5 dl vatten enligt förpackningen. 1 paket apelsin gelé (beräknat till 5 dl vatten). 100 gr mörk apelsinchoklad
Denne drinken er inspirert av norsk natur. 1 laddning oleo sacchrum (skalet från 6 citroner, 2 apelsiner och tre stjälkar rabarber vacum förpackat med 300g socker i 24 timmar). 2 apelsiner och
Häll i 2 msk vardera av apelsin- och citronsaft i slutet och vänd ner finhackad chili och tunt skivade salladslökar. Smaka av med salt och peppar 700 g Norsk laxfilé. 1 apelsin
Norsk sluring kan vi ju idag äta som en riktigt god grönsakssoppa, men tror föga att vi idag skulle önska äta den sluring som här i landet en gång åts av skogsarbetare, kolare och rallare
" heter det, men det här citatet från berättelsen om Räven och druvorna, i Esops fabler, från den grekiska antiken, handlar alltså inte om rönnbär, likaväl har citatet blivit ett ordspråk som på svenska och även norska handlar om frukterna på rönnen, Sorbus aucuparia