Lägg grova bitar av kål och äpple i botten. 600 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé. 3 st st äppleäpple. Ingredienser Antal portioner - + 600 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé 0,5 st st lök, gul lök, gul 3 st st äppleäpple 0,25 st st vitkål vitkål 1 msk msk senap, skånsk senap, skånsk 1 msk msk smör smör 1 dl dl crème fraïche crème fraïche
Det är inte länge man behöver fundera över vad som lagt bynpå den Norska rikskartan, då du passerar det lilla centrum somhåller byn samman möts du av en skylt med informationen omatt du närmar dig Norges och kanske Nordens största stavkyrka
Som första rätt valde både Anne och HC deras kvällens tips som var stekt levain med norsk och svensk getost varav den norska var en brunost och Kevin valde hällstekt renhjärta som serverades med krasse, fänkål, senap och stekt råg
Norsk sluring kan vi ju idag äta som en riktigt god grönsakssoppa, men tror föga att vi idag skulle önska äta den sluring som här i landet en gång åts av skogsarbetare, kolare och rallare
Skreitorsk Ninon med champagne, friterat fiskskinn, lantostbakad potatis, ärtpuré & rökt fläskHusmor Lisa är med i Norskt Sjömansråds tävling för att skapa Sveriges bästa skrei-recept
" heter det, men det här citatet från berättelsen om Räven och druvorna, i Esops fabler, från den grekiska antiken, handlar alltså inte om rönnbär, likaväl har citatet blivit ett ordspråk som på svenska och även norska handlar om frukterna på rönnen, Sorbus aucuparia