*Nordiskpesto. Peston kan förvaras i kylen i månader. *1 dl egen nordiskpesto. NORDISKAPESTON (V1). En grönsaks högsta önskan samt hälsokost för själen
Stekt lax med en Nordiskpestovilande på en enkel sallad och en rågbrödsskiva. Peston gör du så här. Har du inte Västerbottenost går det lika bra med en annan hårdost med lång lagringstid och rätt sälta, kanske en svart edamer ost, du kan pröva dig fram till en variant du själv gillar, huvudsaken är att osten är av nordiskt ursprung lika mycket som alla det andra ingredienserna i denna pesto
nordiskpesto. Ett urval nordiska ostar. En nordiskpesto och några grovt hackade pumpafrön tillsammans med blåbärspulver dekorera vi upp tallriken med tillsammans med några få färska ärtor från spritärter
Skär laxen i portionsbitar om den inte redan är gjord det vid affären, pensla varje fiskbit med en del av den nordiskapeston, lägg fiskbitarna till sidan och låt dem vila till nästa moment
Bakad torskrygg med nordiskpesto, salsa och vårens första primörer. Ett urval nordiska ostar med valnötkaramell, timjansirap och pepparkakekrisp samt kummin-knäcke
Jag har valt att ställa några tomatskivor under tillsammans med små spröda lättkokta gröna sparrisknoppar, den rökta och gravade fisken jag sparat för dekoration är spridd runt tallriken tillsammans med en del nordiskpesto
Häll över den Nordiskapeston och rör om ordentligt. Smörstekt lax från Nittedal med nykokta räkorPestobakad mandelpotatis smörslungad morot och blomkål samt en dill-gräslök sås
Smörstekt laxrygg vilande på en fänkåls/sparrispyttmed en potatisfondant och blomkålspuré naperadmed en NordiskpestoDu kan be att få din laxrygg utstyckad i affären eller så kan du givetvis göra det själv och samtidigt ta till vara alla det bortskurna putsresterna och ben delarna till att koka din egna fiskfond på, vilket jag givetvis rekommenderar att man gör
moset blandades med en hel del nordiskpesto, (vilket jag för övrigt funnit min stora förtjusning i), lite smör och peppar men inget salt eftersom peston i sig själv är ganska salt