Baka i lergryta. Idag får du recept på ett av de godaste bröd jag provat senaste året. Bakade det till min Paleo-blogg vintras, testade då för första gången att baka i min lergryta
Ostkex med mandel. 1 dl flagad mandel. 1 dl flagad mandel. Turkisk brunch. Här i Alanya är det vanligt att gå ut på café på helgerna för att äta en stor brunch
I tider av LCHF och makroner finns det numera mandelmjöl att köpa i allt fler vanliga mataffärer och jag använde sådant istället för att stå och skålla, skala och mala mandlar själv
Till efterrätt gjorde jag NIGELLAS CHOKLADMOUSSE, men bytte ut den mörka chokladen till toblerone. Från tobleronen anades seg mandel och de inte helt smälta marschmallowsen gav moussen en dimension av något tidigare okänt himmelskt fenomen av något mjukt, delikat, som smälte i munnen
Så här ser minöversättning/bearbetning av Nigellas recept ut. I orginalreceptet stod det malen mandel, men jag var lite lat även när det gällde det, och tog färdigt mandelmjöl som numer lyckligtvis finns i handeln
Nu börjar det närma sig - jullovet. Jag envisas med att kalla det jullov och inte röda dagar + inarbetade dagar, det känns liksom så mycket roligare så
Rör ner mandel, socker, bakpulver och clementinmassan. 250 g mald mandel. Tvätta clementinerna. Lägg dem i en liten kastrull, fyll på med kallt vatten, och koka upp