½ dl nektar. ½ dl nektar. Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Tillsätt nektar och vetemjöl + bakpulver. Blanda florsocker och nektar till en slät massa. 5 dl koncentrerad tropisk nektar eller annan JO nektar. 2 msk koncentrerad nektar
Kokosblomssocker som är gjort av nektar från kokosblommor är till skillnad mot vanligt socker riktigt nyttigt, och innehåller både en del mineraler och vitaminer
Min 25-års dags tårta ca 10-12 bitar (mäktig tårta) Kladdkaksbotten 150 g smör 3 ägg 3 dl socker 2 ¼ dl vetemjöl 3 krm salt 1 ½ msk ljus sirap 1 ½ dl kakao 1 ½ tsk vaniljsocker Tropisk mousse ca 200 g tropisk fruktpuré eller nectarkoncentrat (spara ca ½ dl till gelén) 1 dl socker (minska mängden om purén är sötad) 3 äggvitor (1 dl) 2 dl vispgrädde 4 gelatinblad Gelé ½ dl puré/nektar ½ dl socker (om purén/nektaren är osötad) vatten 2 gelatinblad Dekor Mandarinklyftor Persikoklyftor Ananasringar Chokladfigurer Instruktioner Botten Sätt ugnen på 175°C Smält smöret, vispa ägg och socker
4 msk agave nektar. 4 msk agave nektar. Jag är inte vegan. Jag är inte ens vegetarian. Istället är jag en göteborgsvegetarian som äter fisk flera gånger i veckan
Grilla och servera med jasminris och nektarn salsa. Salsan består av mogna nektariner, vårlök, vitlök, koriander, ingefära, jordnötsolja (eller annan olja) och thailandsk fisksås
Den är gjord på nektar från kokosblomman som sedan fermenterats och blandats med havssalt. Kimchi utan fisksås – på mitt sätt blev väldigt populärt när jag tog hem en stor burk till mamma och pappa