Nötytterfilé sås recept

Amoz fyllda nötytterfilé.

Amoz fyllda nötytterfilé.

Blanda i lite grädde och red med majsenaredning till en god sås. 600 g nötytterfilé. Skiva champinjonerna i tjocka skivor, bryn dem i smör och tillsätt den pressade vitlöken
Trerätters till alla hjärtans dag

Trerätters till alla hjärtans dag

Varmrätten var nötytterfilé och duchessepotatis med en smarrig whiskeysås och efterrätten som hon hittat hos Linda Lomelino var barnsligt god
Filé i gott sällskap

Filé i gott sällskap

Champinjonsås. Servera såsen till köttet och palsternackorna. Champinjonsås. Låt såsen puttra på svag värme ca 5 minuter. 500 g nötytterfilé
Svamp -och vitlöksspäckad nötytterfilé

Svamp -och vitlöksspäckad nötytterfilé

Sås (om man vill). Om du vill ha sås till köttet så häll över skyn och den lösa svampen i en kastrull och tillsätter grädde, mer kryddor om det behövs och hyvlad parmesan
Kryddig biff med bambuskott

Kryddig biff med bambuskott

Sås. Blanda såsen i en liten skål, skiva salladslöken, ingefäran och vitlöken. Häll på såsen och woka tills köttet är precis klart
Dragonsås med dijon

Dragonsås med dijon

Här hade vi den till nötytterfilé, färskpotatis, majs och fetaostsallad. När vi var på landet i somras gjorde vi en väldigt god dragonsås till en grillmiddag
Kyckling med tillbehör

Kyckling med tillbehör

Gårdagen skulle bjuda på Plaki, en grekisk fiskrätt, men sent om sider insåg även jag att det faktsikt var trettondagsafton så det blev en nötytterfile med ungsbakad potatis och portvinssås
Strimlad biff med vitlökstjälkar

Strimlad biff med vitlökstjälkar

Vill man ha en kraftigare smak så skulle man nog kunna ha i lite chilibönsås, men allting man äter behöver ju inte vara laddat med chili

Viltkryddad nötytterfilé med lingonkryddad sås

Broccoli och knappt tinade, frysta lingon är gott till nötytterfilén. Viltkryddan som jag använder ger extra sting och smak till köttet, och såsen med viltfond och lingonpulver förstärker ytterligare det vilda

Svampfylld nötytterfilé

Riktigt gott vart det och vi passade på att använda oss av skyn och göra en egen sås på det. Huvudrätten på nyårsafton blev en svampfylld nötytterfilé

Svamp -och vitlöksspäckad nötytterfilé

Om du vill ha sås till köttet så häll över skyn och den lösa svampen i en kastrull och tillsätter grädde, mer kryddor om det behövs och hyvlad parmesan