Jag hade egentligen tänkt göra en vanlig rödvinssås till den ugnsbakade nötytterfilén, men eftersom det stod en flaska med lite glögg kvar efter julens utsvävningar så bestämde jag mig för att sätta sprätt på såsen med den
Blanda i lite grädde och red med majsenaredning till en god sås. 600 g nötytterfilé. Skiva champinjonerna i tjocka skivor, bryn dem i smör och tillsätt den pressade vitlöken
Sås (om man vill). Om du vill ha sås till köttet så häll över skyn och den lösa svampen i en kastrull och tillsätter grädde, mer kryddor om det behövs och hyvlad parmesan
Här hade vi den till nötytterfilé, färskpotatis, majs och fetaostsallad. När vi var på landet i somras gjorde vi en väldigt god dragonsås till en grillmiddag
Gårdagen skulle bjuda på Plaki, en grekisk fiskrätt, men sent om sider insåg även jag att det faktsikt var trettondagsafton så det blev en nötytterfile med ungsbakad potatis och portvinssås
Broccoli och knappt tinade, frysta lingon är gott till nötytterfilén. Viltkryddan som jag använder ger extra sting och smak till köttet, och såsen med viltfond och lingonpulver förstärker ytterligare det vilda
Om du vill ha sås till köttet så häll över skyn och den lösa svampen i en kastrull och tillsätter grädde, mer kryddor om det behövs och hyvlad parmesan