Nötstek recept

19 Spara
Nötstek av fransyska

Nötstek av fransyska

Smaka av såsen med lite gelé (jag hade svartvinbärsgelé) salt och peppar. ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor
0 Spara
Ekbergs nötstek

Ekbergs nötstek

2 ½ dl mjölkca 100 g vitt bröd, typ formfranska100 g hasselnötter1 gul lök50 g smör eller olja2 äggca 1 msk buljongpulver eller1 tsk saltlite pepparKlipp ett band av bakplåtspapper och täck botten av en avlång form (brödform). Lägg brödet i en skål och slå mjölken över, låt svälla ca 10 min. 2 ½ dl mjölk
61 Spara
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Skär champinjonerna i kvartar. Bryn bacon, champinjoner och vitlök lätt i en het stekpanna i smöret. 1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar
49 Spara
Porterstek

Porterstek

1,5 kg fransyska (eller nötstek). 6 enbär (kan uteslutas). Dagen innan. Skär löken i bitar. Blanda lagen ( ej grädden) , ge den ett uppkok i en stor hög gryta
17 Spara
Marockansk köttgryta

Marockansk köttgryta

½ flaska rödvin. Marockansk köttgryta "tagine" med saffranscouscous (5 portioner)1 kg lammstek eller nötstek (jag använde "karjanlanpaisti" kött som är 50% nöt och 50% gris)(1 burk kikärter)1 burk hela tomater3 msk tomatpyré2 köttbuljongstärningar½ flaska rödvin½ l vatten2 lökar6 klyftor vitlöken rejäl bit riven ingefära3 morötter2 lagerblad150g kärnfria skurna dadlar(russin)korianderpistage eller pecannötterFör kryddblandingen
6 Spara
Fredagsmys

Fredagsmys

Till middag gjorde ví Nötstek med gratinerade tomater och bearnaisesås. Nötstek 4 port. Nötstek ca 1 kg. Vi hade en nötstek på 1 kg som jag först brynde i panna med olja, smör och hackad vitlök. ½-1 dl olivolja. Nötstek ca 1 kg 2 st vitlöksklyftor. ½-1 dl olivolja
4 Spara
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Madde vi var hem till oss på middag i lördags och jag kokade en Boeuf bourguignon i min superfina gryta som jag fick av Le Creuset, medans den puttrade på spisen så åt vi lite ost & kex så länge
5 Spara
Rödvinssås

Rödvinssås

Jag tänkte dock att vi firar in mitt nya liv som bokföringsproffs med en finfin rödvinssås som jag gjorde till påskhelgens svamp och nötstek (som har blivit en riktig högtidsfavorit hemma hos mig)
1 Spara
Dagens recept: Marinerad rostbiff

Dagens recept: Marinerad rostbiff

½ hackad gul lök. DAGENS RECEPT 14-09-27MARINERAD ROSTBIFFRostbiff eller en bit benfri nötstek blir extra mör och fin om den marineras före grillningen eller stekningen. 4 portionerCa 700 g benfri rostbiffeller benfri nötsteksalt4 msk vitvinsättika2 msk olja1 msk hackad persilja2 msk finstrimlad purjolök1 msk hackad citronmeliss10 varv på pepparkvarn1 dl köttbuljongca 2 dl crème fraîcheLägg köttet i ett fat. Blanda en marinad av 4 msk rödvinsättika, 2 msk olja, ½ hackad gul lök, 1 liten bit hackad morot och 1 tsk torkad timjan. 2 msk finstrimlad purjolök
7 Spara
Nötstek

Nötstek

Tillsätt smält smör eller olja, ägg, brödblandningen, buljongpulver och mixa smeten slät. Idag bjuder Per oss på något som jag aldrig har hört talas om, nötstek för mig är något helt annat än det här
2 Spara

Kryddad nötstek

Kanel och ingefära är två kryddor som tydligt sätter sin prägel på den här rätten. 1 delad kanelstång. Lägg köttet i en ugnssäker form
3 Spara
Körsbärssås

Körsbärssås

Koka upp vatten, körsbär, socker, körsbärsspad i en kastrull. Vispa ihop mjölk och vetemjöl och blanda ner i såsen
2 Spara
Mammas riktigt goda porterstek

Mammas riktigt goda porterstek

Till denna smaskiga husman behöver du följande. 1 kg putsad rostbiff/nötstek/fransyska/älgstek/högrev/innanlår1 flaska porter (33 cl)1 dl outspädd svartvinbärssaft1 dl soja3 msk kalvfond 1 gul lök10 enbär10 svartpepparkorn1 tsk timjanSås8 dl silad sky5 msk vetemjöl3-5 dl gräddesalt & pepparev
1 Spara
Pastasås

Pastasås

300 g nötstek. Strimla och fräs upp kött och lök med smöret. Skiva champinjonerna, lägg till i stekpannan
0 Spara
Nötstek i öl

Nötstek i öl

Låt matfettet bli ljusgult i Din stekpanna. Använd inte högstavärmen. På ett 6 stegad vred är 5. Bryn steken på alla sidor och sättdärefter en köttermometer (Du vet var) och lägg steken i en stekgryta
Sökförslag och sidor