Nötstek vinäger recept

Dubbelmarinerad nötstek

Dubbelmarinerad nötstek

Vispa samman olja, vinäger, chili och persilja. 2 msk balsamicovinäger. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek det i ugnen utan salt och peppar till en innertemperatur 65–70º
Södrastations köttgryta

Södrastations köttgryta

Red av grytan och späd ev om du vill ha mera sås smaka ev av med mera salt, peppar, örter, vinäger, senap och lingonsylt, kan behövas eftersom jag har tagit mera vätska än i orginalreceptet
Slottsstek på älg och pressgurka

Slottsstek på älg och pressgurka

Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Flytta över till en gryta och tillsätt skalade rotsaker i bitar, tomatpuré, sirap, vinäger, fond, kryddor och vatten
Mustig Köttgryta i min nya slow cooker

Mustig Köttgryta i min nya slow cooker

Häll sedan på porter senap vinäger sambal oelek lingonsylt buljong och kryddor. 1 kg nötstek/fransyska i bitar. 1 msk äppelcidervinäger
Ramen – på lesscarbs vis

Ramen – på lesscarbs vis

Lesscarbs nötstek, långsamt och gott. 2 msk vinäger (äppel eller vitvins). 2 msk vinäger (äppel eller vitvins)

Tips på ägg fria frukostar

När du ska tänka ut vilken frukost du ska äta så välj först något animaliskt protein som nötfärs, nötstek, fläskfilé, karré, fisk, ägg eller fågel/kyckling
Tartar

Tartar

Blanda äggula, vinäger, och senap i en skål. 400g färskt malen nötstek (helst mald eller finskuren hemma eller att köttmästaren gör det för dig). 1½ msk rödvinsvinäger. 400g färskt malen nötstek (helst mald eller finskuren hemma eller att köttmästaren gör det för dig). 1 äggula 1½ msk rödvinsvinäger

Dubbelmarinerad nötstek

 Vispa samman olja, vinäger, chili och persilja. 2 msk balsamicovinäger. 1.  Lägg köttet i en ugnssäker form

Stek med medelhavssmaker

Blanda de två senapssorterna med vinäger i en skål och vispa ner oljan i en fin stråla. 2 tsk rödvinsvinäger. 1 nötstek

Sötsur oxstek

Blanda ananas, soja, vinäger, majsena, honung och ingefära i en liten kastrull. ½ dl äppelcidervinäger

Nötgryta med örter

Häll på vatten, vinäger och grädde. 600 g nötstek eller grytbitar. 1 msk balsam vinäger. Skär köttet i bitar

Man börjar undra

Nötstek Fransyska Scan 1kg. Vinäger Äppelcider Druvan 300 ml. Ibland blir jag fundersam. Kollade på Aftonbladet som ståtar med den alltid så aktuella rubriken