Vispa samman olja, vinäger, chili och persilja. 2 msk balsamicovinäger. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek det i ugnen utan salt och peppar till en innertemperatur 65–70º
Red av grytan och späd ev om du vill ha mera sås smaka ev av med mera salt, peppar, örter, vinäger, senap och lingonsylt, kan behövas eftersom jag har tagit mera vätska än i orginalreceptet
Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Flytta över till en gryta och tillsätt skalade rotsaker i bitar, tomatpuré, sirap, vinäger, fond, kryddor och vatten
När du ska tänka ut vilken frukost du ska äta så välj först något animaliskt protein som nötfärs, nötstek, fläskfilé, karré, fisk, ägg eller fågel/kyckling
Blanda äggula, vinäger, och senap i en skål. 400g färskt malen nötstek (helst mald eller finskuren hemma eller att köttmästaren gör det för dig). 1½ msk rödvinsvinäger. 400g färskt malen nötstek (helst mald eller finskuren hemma eller att köttmästaren gör det för dig). 1 äggula 1½ msk rödvinsvinäger
Nötstek Fransyska Scan 1kg. Vinäger Äppelcider Druvan 300 ml. Ibland blir jag fundersam. Kollade på Aftonbladet som ståtar med den alltid så aktuella rubriken