Nötstek syltlök recept

Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Häll av spadet från syltlöken. Tillsätt baconblandningen och syltlök i grytan och rör om försiktigt. 1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar. 1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar
Porterstek

Porterstek

Syltlök. 1,5 kg fransyska (eller nötstek). Dagen innan. Skär löken i bitar. Blanda lagen ( ej grädden) , ge den ett uppkok i en stor hög gryta
Måndag

Måndag

(syltlök). om man vill kan man hälla i ett par syltlökar mot slutet av koktiden. (syltlök). 1 kg högrev, nötstek eller fransyska. 1 kg högrev, nötstek eller fransyska

Nötstek i gryta

kokt potatis, kokta grön-saker, t ex ärtor, bönor, morötter, och någon salladsinläggning, t ex gurka, syltlök och gelé