Kalvstek är kalvens motsvarighet till nötstek och rostbiff. Marinerad kalvstek, äpple, lök och vitlök. Provencale är en term som brukar användas för att beskriva maträtter kryddade mer vitlök
Rör ner vitlöken, och lägg sedan tillbaka kött och sidfläsk i grytan. 800 g högrev/nötstek/fransyska. 1 stor lök, skalad och skivad. 3 klyftor vitlök, skalade och fint hackade. 18 pärllökar/steklökar, skalade, delade på mitten om dom är stora. Tillsätt morot/lök och stek grönsakerna i ca 5 minuter tills löken har mjuknat. Cirka 20 minuter före servering, stek pärllök/steklöken och svamp i en stekpanna över en medelhög värme i cirka 5 minuter tills de är mjuka. 800 g högrev/nötstek/fransyska. 1 stor lök, skalad och skivad. 3 klyftor vitlök, skalade och fint hackade. 18 pärllökar/steklökar, skalade, delade på mitten om dom är stora
Lesscarbs nötstek, långsamt och gott. Blanda runt kycklingkötttet med ingefära/vitlök och rapsolja, lägg i en skål tills servering, så hinner kycklingköttet marineras och ta smak
Väl hemma var det dags att ta itu med söndagsmiddagen, och all matinspiration hade nog smält bort i badet, för jag hade ingen aning om vad jag skulle ta mig till med nötsteken av märgpipa som låg i kylen
Bryn stekens alla sidor i smör ihop med lök skuren i stora bitar. Steken skars i tunna skivor och serverades med smörstekta champinjoner, morötter, lök samt sås
*Skala löken, skär den i klyftor och lägg i grytan. a 1500 gram nötstek eller liknade och självklart går färdiga grytbitar av nöt alldeles utmärkt också. *2 gula lökar. 2 gula lökar
Skala och klyfta löken. Skala vitlöksklyftorna. Tillsätt lök, paprika och chilifrukt i grytan. 1 kg nötstek av fransyska eller innanlår. 2 gula lökar. 2 vitlöksklyftor. 2 röda paprikor
Därefter tar jag ut nötsteken, slår den i folié så den får vila och värmeutjämna. Därefter skar jag ner morot, gul lök, rödlök och purjolök och lät det få fräsa på i samma stekpanna i fettet som var kvar