Blanda ihop vinäger, vatten, socker, salt och persilja, rör runt tills sockret löst upp sig. 1 kg nötstek av bog, fransyska eller rostbiff. 2 msk fint skuren persilja
Knyt ihop timjan, persilja och lagerblad, som en liten bukett, på en morotsbit med en bit steksnöre. 1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar
salt, peppar, oregano, persilja, timjan. 1 kg nötstek/fransyska i bitar. När barnen var små lagade jag mycket mat i lergryta för att det var smidigt och lagade sig själv i ugnen
salt, peppar, oregano, persilja, timjan. 1 kg nötstek/fransyska. 1. Hetta upp smör i en stor gryta. Lägg i champinjonerna och fräs dem ett par minuter tillsammans med en pressad vitlöksklyfta
Hacka persiljan och strö över innan servering. 1 kruka kruspersilja. 1,5 kg nötstek, ca (fransyska). Pressgurka 1 slanggurka 4 msk strösocker 5 msk ättikssprit (12 %) 2 krm vitpeppar 1 krm salt 1 kruka kruspersilja. Slottsstek 1,5 kg nötstek, ca (fransyska) salt och peppar 3 rödlökar, i bitar 3 små morötter, i bitar 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad 6 ansjovisfiléer 3 msk tomatpuré 1 msk ättika 3-4 dl vatten
Till middag gjorde ví Nötstek med gratinerade tomater och bearnaisesås. Nötstek 4 port. Nötstek ca 1 kg. Vi hade en nötstek på 1 kg som jag först brynde i panna med olja, smör och hackad vitlök. 2 msk finhackad persilja. Nötstek ca 1 kg 2 st vitlöksklyftor. 2 msk finhackad persilja