200–250 g rumstempererad nötstek av ytterfilé eller entrecôte. 3 msk olivolja eller jordnötsolja. 200–250 g rumstempererad nötstek av ytterfilé eller entrecôte
Till middag gjorde ví Nötstek med gratinerade tomater och bearnaisesås. Nötstek 4 port. Nötstek ca 1 kg. Vi hade en nötstek på 1 kg som jag först brynde i panna med olja, smör och hackad vitlök. ½-1 dl olivolja. Nötstek ca 1 kg 2 st vitlöksklyftor. ½-1 dl olivolja
Potatisolivolja1/2 dl StröbrödFlingsalt1 vitlöksbukettSkala potatisen och dela på mitten, dela upp vitlöken i klyftor men spara det yttersta skalet och lägg allt på bakplåtspapper i en ugnssäker form med olivolja
Långbakad nötstek. Grovt rågbröd, tunnskivad nötstek, något salladsblad, en aning fransk senap, en klick bostongurka (eller hackad inlagd gurka med en nypa socker) och en klick gräddfil
Långbakad nötstek. Grovt rågbröd, tunnskivad nötstek, något salladsblad, en aning fransk senap, en klick bostongurka (eller hackad inlagd gurka med en nypa socker) och en klick gräddfil
olivolja, salt, peppar och örtkryddor att knida in köttet med, nötstek kan man gärna krydda med lite starkare kryddor också som chili, paprikapulver, annan kryddblandning eller rub som det också kallas
När du ska tänka ut vilken frukost du ska äta så välj först något animaliskt protein som nötfärs, nötstek, fläskfilé, karré, fisk, ägg eller fågel/kyckling