Oliver önskade sig chiliconcarne, så det är blev min variant. Gnid in ca 1½ kg benfri nötstek (jag hade ytterlår hemma) med en kryddblandning bestående av
Till kvällsmat blev det nötstek, fyllda tomater och hemmagjord bea-sås. Senare på kvällen var det soffhäng som gällde, även där vart det ett glas rödvin och även lite småplock i form av en ölkorv, några inlagda vitlöksklyftor och inlagda gröna oliver innan det var tack och gonatt
Servera med ris eller potatis, valfria grönsaker och gärna en näve gröna oliver. Porterkalops6-8 p1000 g nötkött (grytbitar, fransyska, nötstek)½ dl vetemjöl4 msk smör1 stor flaska porter (50 cl)och en skvätt vatten eller 2 små flaskor(à 33 cl)1 dl hackad rotselleri2 buljongtärningar eller motsvarande mängd fond5-6 vitlöksklyftor6-8 kryddpepparkornnågra varv på vitpepparkvarnen2 lagerblad4-5 palsternackor5-6 stora morötterca 15 steklökar0,5-1 dl gräddesalt, peppar, ev maizenaPutsa köttet fritt från senor och hinnor och skär i bitar på 2x2x2 cm
Oliver Svart Figaro 240 gr. Nötstek Fransyska Scan 1kg. Ibland blir jag fundersam. Kollade på Aftonbladet som ståtar med den alltid så aktuella rubriken