Skala morötterna och skär morötter och purjolök i bitar. Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika
Sila skyn från morötter och lök och koka ner (reducera) till knappt hälften. Använd en god buljong, lite grönsaker och lök som täcker halva steken i en gryta
Mickes hemgjorda vitlökssmör på toppen…. Väl i ICAbutiken så låg nötstekarna väl tilltänkt utplacerade när vi kom körandes med handlarvagnen och då gick det liksom inte riktigt att komma undan…
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Skala och dela morötterna i mindre bitar och lägg ner dom också. ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor. Skala och dela löken i 4 delar och lägg i grytan. 2 gula lökar. 2-3 morötter
Lägg i lök, vitlök, morot, bacon och lagerblad runt om köttet och låt det även få lite färg. 1 kg nötstek av bog, fransyska eller rostbiff. 1 st gullök, delad på 4. 3 st vitlöksklyftor
Lägg nötsteken i mitten av formen och tillsätt hela vitlöksklyftor. Lägg nötsteken i en skål och tillsätt olja, salt, peppar, honung, kalvfond och örtkryddor
När jag såg det här receptet hos Landleyskök så hajade jag till av mixen sambal, senap och lingonsylt och mina smaklökar drog liksom ihop sig en gnutta men håll i er vad gott det blev
Kokta morötter. Skär löken i bitar. Syltlök. 1,5 kg fransyska (eller nötstek). 1 stor gul lök. Dagen innan. Blanda lagen ( ej grädden) , ge den ett uppkok i en stor hög gryta
Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
Mamma brukar vifta bort våra lovord och komplimanger när hon gör skink- eller nötstek och jag kan förstå varför även om hon är värd all uppskattning för den mat hon lagar
Lägg lök och morötter vid sidan av steken. 1,5 kg nötstek, ca (fransyska). 3 rödlökar, i bitar. 3 små morötter, i bitar. Slottsstek 1,5 kg nötstek, ca (fransyska) salt och peppar 3 rödlökar, i bitar 3 små morötter, i bitar 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad 6 ansjovisfiléer 3 msk tomatpuré 1 msk ättika 3-4 dl vatten