Nötstek mjölk recept

Nötstek av fransyska

Nötstek av fransyska

Tillsätt ca 3-4 dl mjölk alt hälften grädde. ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor
Ekbergs nötstek

Ekbergs nötstek

2 ½ dl mjölkca 100 g vitt bröd, typ formfranska100 g hasselnötter1 gul lök50 g smör eller olja2 äggca 1 msk buljongpulver eller1 tsk saltlite pepparKlipp ett band av bakplåtspapper och täck botten av en avlång form (brödform). Lägg brödet i en skål och slå mjölken över, låt svälla ca 10 min. 2 ½ dl mjölk
Pasta och bacon

Pasta och bacon

I fredags blev det nötstek, i lördags korv stroganoff och i söndags hämtmat, jag åt wokmat. Gör en redning på mjölken, grädden och mjölet
Körsbärssås

Körsbärssås

Vispa ihop mjölk och vetemjöl och blanda ner i såsen. 1 ½ dl mjölk. Koka upp vatten, körsbär, socker, körsbärsspad i en kastrull
Pastasås

Pastasås

300 g nötstek. 1 dl mjölk. Strimla och fräs upp kött och lök med smöret. Skiva champinjonerna, lägg till i stekpannan
Sunday roast med Yorkshire pudding

Sunday roast med Yorkshire pudding

kyckling, fläskstek, lammstek eller nötstek. Vispa ner mjölk och ägg lite i taget. 3 dl standardmjölk. 3 dl standardmjölk
Nötstek

Nötstek

Idag bjuder Per oss på något som jag aldrig har hört talas om, nötstek för mig är något helt annat än det här
Nötstek i öl

Nötstek i öl

1 1/2 dl Mjölk. Låt matfettet bli ljusgult i Din stekpanna. Använd inte högstavärmen. På ett 6 stegad vred är 5
20 Februari Anitas Vegetariska Nötstek

20 Februari Anitas Vegetariska Nötstek

½ dl mjölk. ca 4 port½ dl ströbröd5 dl cornflakes2 dl keso2 ägg½ dl mjölk1 gul lök1 dl valnötter1 dl varm grönsaksbuljong25 g smält smörsalt efter smakHacka lök och valnötter fint
Oxstek

Oxstek

5 kg nötstek, (fransyska)2 st gula lökar2-3 st morötter3 dl grädde2 dl mjölk2 msk kalvfond3-4 msk svartvinbärsgeléaromatsaltpepparKrydda köttet ordentligt. 5 kg nötstek. 2 dl mjölk
Helgmys

Helgmys

Servera gratängen med skivad rostbiff eller nötstek och en sallad med oliver. Blanda salt och peppar med mjölk och grädde och slå över gratängen
Rättikagratäng och massor av höstlöv

Rättikagratäng och massor av höstlöv

Det klassiska tillbehöret till en lamm-eller nötstek är väl potatisgratäng. Servera exempelvis till lamm- eller nötstek, gelé och bönor

Tjälknöl med rotfruktsgratäng

Koka upp mjölk, grädde och fond i en kastrull. 1 fryst nötstek eller viltstek. 2 dl mjölk. Sätt ugnen på 75 grader

Porterstek

, Vispa ut mjölet i mjölken och häll ner redningen i den varma skyn. , 80 g nötstek. Häll porter, saft och soja i en gryta