Nötstek med timjan recept

Slökokt nötstek och rabarberpaj i september

Slökokt nötstek och rabarberpaj i september

Bryn steken runtom i stekpanna med smör, salta och peppra. Slökokt nötstek. Lägg ner hackad lök och kryddor i slökokargryta, lägg i steken och fyll på med vatten till ca halva köttbiten hamnar under
18e Luckan - Nötstek - Nut Steak

18e Luckan - Nötstek - Nut Steak

Hacka champinjonerna i småbitar och stek i torr panna tills vätskan är borta, tillsätt lite olja och stek med den hackade purjolöken och vitlöken
Södrastations köttgryta

Södrastations köttgryta

Kanske den godaste gryta jag gjort och då är ändå min Älggryta med svamp och lök sjukt god. Red av grytan och späd ev om du vill ha mera sås smaka ev av med mera salt, peppar, örter, vinäger, senap och lingonsylt, kan behövas eftersom jag har tagit mera vätska än i orginalreceptet
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Knyt ihop timjan, persilja och lagerblad, som en liten bukett, på en morotsbit med en bit steksnöre. Rör ner tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Strimla löken och stek dem i en stekpanna med smör tills de får lite färg. Varva potatis, lök, timjan, köttbitar, lagerblad i en gryta
Tjälknöl på älg

Tjälknöl på älg

Har man inte tillgång till älgkött går det bra med en nötstek istället. På torsdag åker jag och mamma med en buss upp till Haparanda för lite shopping
Porterstek

Porterstek

Red av den med vetemjöl och töm sedan i grädde. Serveras med kokt potatis, kokta grönsaker, och "Mormors snabba inlagda gurka" och vinbärsgelé
Slottsstek på älg och pressgurka

Slottsstek på älg och pressgurka

Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
Porterstek av nöt

Porterstek av nöt

1,5 kg benfri nötstek. 2 tsk torkad timjan. 1,5 kg benfri nötstek 2 gula lökar 3 dl porter 1 dl outspädd svart vinbärssaft 0,75 dl kinesisk soja 8 enbär 8 vitpepparkorn 2 tsk torkad timjan 3 köttbuljongtärningar 1,5 dl grädde
Mustig Köttgryta i min nya slow cooker

Mustig Köttgryta i min nya slow cooker

Lägg i kall gryta först alla grönsaker och toppa med köttet. salt, peppar, oregano, persilja, timjan. 1 kg nötstek/fransyska i bitar
Södra Stations mustiga köttgryta

Södra Stations mustiga köttgryta

Lägg i champinjonerna och fräs dem ett par minuter tillsammans med en pressad vitlöksklyfta. salt, peppar, oregano, persilja, timjan
Porterstek

Porterstek

1,6 kg ekologisk nötstek. 2 tsk timjan. Annars kan du räkna med drygt 1,5 timmar tills temperaturen i köttet är 70-75 grader. Späd med vatten om det behövs så det blir 8 dl. Red med grädde/mjölblandning och koka sakta i 3-5 minuter. 1,6 kg ekologisk nötstek. 2 tsk timjan
Rödvinssås

Rödvinssås

Jag tänkte dock att vi firar in mitt nya liv som bokföringsproffs med en finfin rödvinssås som jag gjorde till påskhelgens svamp och nötstek (som har blivit en riktig högtidsfavorit hemma hos mig)
Dagens recept: Marinerad rostbiff

Dagens recept: Marinerad rostbiff

Häll marinaden över köttet och täck med plastfilm. Koka ur fatet med marinad och tillsätt buuljongen. Smaka av med salt om det behövs