Bryn steken runtom i stekpanna med smör, salta och peppra. Slökokt nötstek. Lägg ner hackad lök och kryddor i slökokargryta, lägg i steken och fyll på med vatten till ca halva köttbiten hamnar under
Kanske den godaste gryta jag gjort och då är ändå min Älggryta med svamp och lök sjukt god. Red av grytan och späd ev om du vill ha mera sås smaka ev av med mera salt, peppar, örter, vinäger, senap och lingonsylt, kan behövas eftersom jag har tagit mera vätska än i orginalreceptet
Knyt ihop timjan, persilja och lagerblad, som en liten bukett, på en morotsbit med en bit steksnöre. Rör ner tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter
Vi valde nötstek och bogstek, blandade alltså nöt- och fläskkött. Jag serverade ugnsrostad klyftpotatis medtimjan till korven, inte mycket mer än det faktiskt
Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
1,6 kg ekologisk nötstek. 2 tsk timjan. Annars kan du räkna med drygt 1,5 timmar tills temperaturen i köttet är 70-75 grader. Späd med vatten om det behövs så det blir 8 dl. Red med grädde/mjölblandning och koka sakta i 3-5 minuter. 1,6 kg ekologisk nötstek. 2 tsk timjan
Jag tänkte dock att vi firar in mitt nya liv som bokföringsproffs med en finfin rödvinssås som jag gjorde till påskhelgens svamp och nötstek (som har blivit en riktig högtidsfavorit hemma hos mig)