Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika. Skala morötterna och skär morötter och purjolök i bitar
Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Väl i ICAbutiken så låg nötstekarna väl tilltänkt utplacerade när vi kom körandes med handlarvagnen och då gick det liksom inte riktigt att komma undan…
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
koka upp, red med maizena redning. Skala och dela morötterna i mindre bitar och lägg ner dom också. Smaka av såsen med lite gelé (jag hade svartvinbärsgelé) salt och peppar
Kanske den godaste gryta jag gjort och då är ändå min Älggryta med svamp och lök sjukt god. Red av grytan och späd ev om du vill ha mera sås smaka ev av med mera salt, peppar, örter, vinäger, senap och lingonsylt, kan behövas eftersom jag har tagit mera vätska än i orginalreceptet
Red av den med vetemjöl och töm sedan i grädde. Kokta morötter. Serveras med kokt potatis, kokta grönsaker, och "Mormors snabba inlagda gurka" och vinbärsgelé
Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
Mamma brukar vifta bort våra lovord och komplimanger när hon gör skink- eller nötstek och jag kan förstå varför även om hon är värd all uppskattning för den mat hon lagar
Lägg i klyftad lök och tjockt skivade morötter och låt dem steka med en stund. Känn efter med en provnål att den går lätt att sticka ner i köttet, då är det färdigt