Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
Knyt ihop timjan, persilja ochlagerblad, som en liten bukett, på en morotsbit med en bit steksnöre. Rör ner tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter
Jag tänkte dock att vi firar in mitt nya liv som bokföringsproffs med en finfin rödvinssås som jag gjorde till påskhelgens svamp ochnötstek (som har blivit en riktig högtidsfavorit hemma hos mig)
Skala och skiva löken. Nötstekmedtimjanochlagerblad 1 kg nötstek t. fransyska 1 st rödlök 4 st morötter 4 st lagerblad svartpeppar 1 tsk hackad timjan 3 tsk honung 2 msk soja 5 dl kalvfond 2 dl vitt vin Gör så här. 4 st lagerblad. 1 tsk hackad timjan
Strimla lökarna och stek dem på medelgod värme i en stekpanna med smör tills de får lite färg. Banka ut köttskivan något med t ex botten av en kastrull om du inte har en riktig köttutplattare