Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika. Lägg grönsakerna i grytan och späd med hälften av marinaden
Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Servera medvitlökssmör eller bea. Mickes hemgjorda vitlökssmör på toppen…. Väl i ICAbutiken så låg nötstekarna väl tilltänkt utplacerade när vi kom körandes med handlarvagnen och då gick det liksom inte riktigt att komma undan…
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Lägg nötsteken i mitten av formen och tillsätt hela vitlöksklyftor. Lägg nötsteken i en skål och tillsätt olja, salt, peppar, honung, kalvfond och örtkryddor
Nötstekmed kokt potatis och grönsaker. När jag plockar upp köttet så brukar jag även spara morötterna för det blir så otroligt god smak på dem när de fått puttra med i grytan
Mixa under tiden lök och hasselnötter fint i en matberedare. 2 ½ dl mjölkca 100 g vitt bröd, typ formfranska100 g hasselnötter1 gul lök50 g smör eller olja2 äggca 1 msk buljongpulver eller1 tsk saltlite pepparKlipp ett band av bakplåtspapper och täck botten av en avlång form (brödform). 1 gul lök
Nötstekmed kokt potatis och grönsaker. När jag plockar upp köttet så brukar jag även spara morötterna för det blir så otroligt god smak på dem när de fått puttra med i grytan
Kanske den godaste gryta jag gjort och då är ändå min Älggryta med svamp och lök sjukt god. Red av grytan och späd ev om du vill ha mera sås smaka ev av med mera salt, peppar, örter, vinäger, senap och lingonsylt, kan behövas eftersom jag har tagit mera vätska än i orginalreceptet
Vi valde nötstek och bogstek, blandade alltså nöt- och fläskkött. Andra gången blandas ost och lökblandningenmed, så att även det mals tillsammans med färsen
Red av den med vetemjöl och töm sedan i grädde. Skär löken i bitar. Serveras med kokt potatis, kokta grönsaker, och "Mormors snabba inlagda gurka" och vinbärsgelé
Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör