Nötstek lagerblad recept

Marinerad nötstek i gryta

Marinerad nötstek i gryta

Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika. 2 lagerblad
Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

1 lagerblad. Skär morötter och lök grovt och låt svettas runt med steken, lagerblad svartpeppar och tomatpuré i ca 3 – 4 min. 1 lagerblad 1 tsk svartpepparkorn
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Knyt ihop timjan, persilja och lagerblad, som en liten bukett, på en morotsbit med en bit steksnöre. 1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar
Herrgårdsstek i lergryta

Herrgårdsstek i lergryta

Lägg lergrytan i blöt minst en halvtimma1 kg nötstek2 gula lökar3 morötter5 kryddpepparkorn1 lagerblad6 ansjovisfiléer1 msk rödvinsvinäger3 msk sirap5 dl vatten1 köttbuljongtärningBryn steken runtom i smör och salta och peppra. 1 kg nötstek. 1 lagerblad
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Varva potatis, lök, timjan, köttbitar, lagerblad i en gryta. 800-900 gram nötstek, av fransyska. 3 st lagerblad. 800-900 gram nötstek, av fransyska. 3 st lagerblad
Slottsstek på älg och pressgurka

Slottsstek på älg och pressgurka

Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. 1 lagerblad. 1 lagerblad
Marockansk köttgryta

Marockansk köttgryta

Lägg i buljongtärningarna, kanelstången, stjärnanisen och lagerbladen. Marockansk köttgryta "tagine" med saffranscouscous (5 portioner)1 kg lammstek eller nötstek (jag använde "karjanlanpaisti" kött som är 50% nöt och 50% gris)(1 burk kikärter)1 burk hela tomater3 msk tomatpyré2 köttbuljongstärningar½ flaska rödvin½ l vatten2 lökar6 klyftor vitlöken rejäl bit riven ingefära3 morötter2 lagerblad150g kärnfria skurna dadlar(russin)korianderpistage eller pecannötterFör kryddblandingen. 2 lagerblad
Dillkött

Dillkött

Tillsätt salt efter hur mycket vatten du hällde på, och lägg till lagerblad, kryddpeppar, morötter och lökar, samt dillstjälkar om du har sådana
Slottsstek

Slottsstek

Tillsätt kryddpepparkorn, lagerblad, ansjovisfiléer, ättika, tomatpuré och vatten tills det täcker. 1,5 kg nötstek, ca (fransyska). 1 lagerblad. Slottsstek 1,5 kg nötstek, ca (fransyska) salt och peppar 3 rödlökar, i bitar 3 små morötter, i bitar 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad 6 ansjovisfiléer 3 msk tomatpuré 1 msk ättika 3-4 dl vatten
Slottsstek

Slottsstek

1,3 kg nötstek, innanlår eller fransyska. 1 st lagerblad. 1,3 kg nötstek, innanlår eller fransyska 3-4 dl nötbuljong 4 st steklökar 4-6 st ansjovisfiléer, mosade 1 st lagerblad 6-8 korn kryddpeppar 4-5 korn vitpeppar 1 msk ättika 1 msk sirap ev
Rödvinssås

Rödvinssås

Jag tänkte dock att vi firar in mitt nya liv som bokföringsproffs med en finfin rödvinssås som jag gjorde till påskhelgens svamp och nötstek (som har blivit en riktig högtidsfavorit hemma hos mig)
Sjömansbiff

Sjömansbiff

~ 800 gram Sjömansbiff, fransyska eller nötstek. ~ 4 st lagerblad. Tillsätt lagerblad och låt puttra på medelvärme i 1, 5 - 2 timmar till köttet är mört. 800 gram Sjömansbiff, fransyska eller nötstek. 4 st lagerblad
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Häll i vinet, fonden, lagerblad och tillsätt tomatpurén, rör om. 800 g högrev/nötstek/fransyska. 1 lagerblad. 800 g högrev/nötstek/fransyska. 1 lagerblad 1 msk tomatpuré
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Häll på vätskan, tillsätt lagerbladen och lägg på lock. 500 g nötstek av fransyska. 2 lagerblad. 500 g nötstek av fransyska. 2 lagerblad hackad persilja