Nötstek innanlår recept

Marinerad nötstek i gryta

Marinerad nötstek i gryta

1½ kg benfritt nötkött av fransyska eller innanlår. Putsa köttet och lägg det i en tjock plastpåse. Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika
Nötstek i Ugn

Nötstek i Ugn

♡ 1 kg nötkött, benfritt av rostbiff, fransyska eller innanlår. Ingredienser. ♡ Glaze. tomato purée (ica), honung, soya sås
Slottsstek

Slottsstek

1,3 kg nötstek, innanlår eller fransyska. 1,3 kg nötstek, innanlår eller fransyska 3-4 dl nötbuljong 4 st steklökar 4-6 st ansjovisfiléer, mosade 1 st lagerblad 6-8 korn kryddpeppar 4-5 korn vitpeppar 1 msk ättika 1 msk sirap ev

Marinerad nötstek

Recept. recon1. tors, 2013-08-08 08. 36. (0). Putsa köttet och lägg det i en tjock plastpåse. Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika

Porterstek

Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix 2 kg nötstek , (fransyska, entrecôte, rostbiff, innanlår eller högrev)

Nötstek, grundrecept

Sätt på ugnen. Lägg köttet i en ugnssäker glasform, stekpanna eller liten långpanna. Krydda det runtom med salt och peppar

Kryddad nötstek

1,5 kg innanlår. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer. Stek i nedre delen av ugnen tills temperaturen visar 65°

Vinbräserad nötstek

5 kg innanlår. Putsa bort hinnor och eventuellt fett på steken. Bind upp köttet med krympt bomullssnöre om så behövs

Stek à la Mexico

1 kg nötstek av fransyska eller innanlår. Hetta upp matfett i en stekgryta. Bryn köttet runt om och stick en köttermometer i den tjockaste delen av köttet

Tjälknöl I

1 1/2 kg fryst älg- eller nötstek av rostbiff eller innanlår. 1.  Lägg det frysta köttet i en trång ugnssäker form

Porterstek med svampfyllda tomater

1 1/2 kg benfritt nötkött av rostbiff, fransyska, innanlår. 1.  Häll porter, saft, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök samt skalad och grovhackad vitlök i en stor gryta som köttet får plats i

Slottsstek (6-8 port)

1,2 kg benfri nötstek av fransyska eller innanlår. koka torrt. vänd köttet några gånger under tiden. 6-8 port