Jag har tidigare gjort denna stek på högrev, men denna gång gjorde jag det på nötstek. Högrev är nog egentligen bättre till grytbitar men tycker nästan det blev godare så eftersom den blev mörare
Som alla andra grytor är även denna enkel att göra, ingredienserna är desamma som i mitt recept på porterstek - - med skillnaden att jag använder grytbitar istället för en hel nötstek
*Putsa grytbitarna eller skär steken i lagom stora bitar. a 1500 gram nötstek eller liknade och självklart går färdiga grytbitar av nöt alldeles utmärkt också
Porterkalops6-8 p1000 g nötkött (grytbitar, fransyska, nötstek)½ dl vetemjöl4 msk smör1 stor flaska porter (50 cl)och en skvätt vatten eller 2 små flaskor(à 33 cl)1 dl hackad rotselleri2 buljongtärningar eller motsvarande mängd fond5-6 vitlöksklyftor6-8 kryddpepparkornnågra varv på vitpepparkvarnen2 lagerblad4-5 palsternackor5-6 stora morötterca 15 steklökar0,5-1 dl gräddesalt, peppar, ev maizenaPutsa köttet fritt från senor och hinnor och skär i bitar på 2x2x2 cm