Nötstek grytbitar recept

Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar. 1 kg grytbitar
Biffgryta

Biffgryta

Skär köttet i mindre bitar, ca 2-3 cm kuber, om du använder nötstek. 500 g grytbitar av nöt eller nötstek
Biffgryta

Biffgryta

500 g grytbitar av nöt eller  500 g nötstek eller  500 g fransyska 2 st gula lökar 1. 1500 g grytbitar av nöt eller  500 g nötstek eller  500 g fransyska
Porterstek

Porterstek

Jag har tidigare gjort denna stek på högrev, men denna gång gjorde jag det på nötstek. Högrev är nog egentligen bättre till grytbitar men tycker nästan det blev godare så eftersom den blev mörare
Bättre & godare efter ett par dagar

Bättre & godare efter ett par dagar

Det blev en rätt med nötstek på fransyska. Jag hade som sagt fransyska som jag skar i större grytbitar, cirka 2 kilo kött
Portergryta

Portergryta

Som alla andra grytor är även denna enkel att göra, ingredienserna är desamma som i mitt recept på porterstek - - med skillnaden att jag använder grytbitar istället för en hel nötstek
Nötgryta med örter

Nötgryta med örter

600 gram nötstek eller grytbitar. ~Karin 600 gram nötstek eller grytbitar. En något höstig rätt, men väldigt god

Att unna sig

*Putsa grytbitarna eller skär steken i lagom stora bitar. a 1500 gram nötstek eller liknade och självklart går färdiga grytbitar av nöt alldeles utmärkt också

Nötgryta med örter

600 g nötstek eller grytbitar. Skär köttet i bitar. Skala och skiva vitlöken. Bryn köttet i smör i stekpannan, lägg över det i en gryta

Kalops

Högrev/nötstek eller grytbitar av nöt. - Bryn köttet i smör på medelvärme samt salta och peppra. Se till att köttet får stekyta på alla bitar

Klassisk söndagsmiddag

Porterkalops6-8 p1000 g nötkött (grytbitar, fransyska, nötstek)½ dl vetemjöl4 msk smör1 stor flaska porter (50 cl)och en skvätt vatten eller 2 små flaskor(à 33 cl)1 dl hackad rotselleri2 buljongtärningar eller motsvarande mängd fond5-6 vitlöksklyftor6-8 kryddpepparkornnågra varv på vitpepparkvarnen2 lagerblad4-5 palsternackor5-6 stora morötterca 15 steklökar0,5-1 dl gräddesalt, peppar, ev maizenaPutsa köttet fritt från senor och hinnor och skär i bitar på 2x2x2 cm