Smaka av såsen med lite gelé (jag hade svartvinbärsgelé) salt och peppar. ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor
Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
1 kg nötstek av fransyska. Putsa köttet rent från synliga hinnor. Salta och peppra runt om. Stek köttet i smör i stekgrytan runt om så den får fin färg
Låt koka ihop tills ca hälften är kvar och häll i grädden och gelén. 1,5 kg nötstek, ca (fransyska). 3-4 msk svartvinbärsgelé. Slottsstek 1,5 kg nötstek, ca (fransyska) salt och peppar 3 rödlökar, i bitar 3 små morötter, i bitar 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad 6 ansjovisfiléer 3 msk tomatpuré 1 msk ättika 3-4 dl vatten. Sås 5 dl vispgrädde 3-4 msk svartvinbärsgelé
Låt koka ihop tills cirka hälften är kvar och häll sedan i grädde, gelé och portvin. 1,5 kg nötstek (fransyska). 3 msk svartvinbärsgelé. Slottsstek 1,5 kg nötstek (fransyska) salt peppar 3 rödlök 3 morot 10 kryddpepparkorn 3 lagerblad 10 ansjovisfiléer 3 msk tomatpuré 1 msk ättika 4 dl vatten, så att det täcker köttet. Sås skyn från steken 5 dl vispgrädde 3 msk svartvinbärsgelé 3 msk portvin, Madeira oxfond, valfritt
Servera med alströmerknölar gelé och annat gott. 2 kg nötstek. 2 kg nötstek. En klassisk rätt som är väldigt enkel att göra, steken behöver inte brynas innan eller någonting, det är bara att slänga alla ingredienser i grytan och låta tiden gå
Sedan blev det nötstek med sås o potatis, kokta morötter o gelé. När jag gör nötstek så brukar jag oftast använda bog, men den här gången blev det fransyska