Nötstek fransyska sås recept

Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Nötstek av fransyska

Nötstek av fransyska

Smaka av såsen med lite gelé (jag hade svartvinbärsgelé) salt och peppar. ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor. ca 800 g fransyska
Marinerad nötstek i gryta

Marinerad nötstek i gryta

Rör samman mjöl och matfett och klicka ner blandningen i såsen under vispning. Skär upp steken i tunna skivor och servera med såsen
Nötstek i Ugn

Nötstek i Ugn

tomato purée (ica), honung, soya sås. ♡ 1 kg nötkött, benfritt av rostbiff, fransyska eller innanlår. Ingredienser
Nötstek med potatis

Nötstek med potatis

Ta upp köttet och låt det vila medan du gör såsen. Nötstek med kokt potatis och grönsaker. Sås- vispa ut mjölet i lite vatten

Nötstek med potatis

Ta upp köttet och låt det vila medan du gör såsen. Nötstek med kokt potatis och grönsaker. Sås- vispa ut mjölet i lite vatten
Södrastations köttgryta

Södrastations köttgryta

Jag försökte nu följa Madeleines recept (nu vill jag ha applåder och visslingar) bortsett från att jag tillsatte mera vätska och förputtrade köttet en stund, vi är ju en "såsig" familj liksom
Gammaldags stek

Gammaldags stek

nötstek av bog eller fransyska. Sås. Koka upp såsen och häll i redningen under vispning. Sås. Låt såsen koka på svag värme 3-5 minuter
Porterstek

Porterstek

Smaka av såsen. 1,5 kg fransyska (eller nötstek). Dagen innan. Skär löken i bitar. Blanda lagen ( ej grädden) , ge den ett uppkok i en stor hög gryta
Slottsstek på älg och pressgurka

Slottsstek på älg och pressgurka

Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
Ing-maris stek i stekgryta

Ing-maris stek i stekgryta

Tillsätt mera vatten tills det blir lagom tjocklek på såsen. Häll i lite soja, så såsen får en fin färg
Slottsstek

Slottsstek

Sås. Red av såsen om du vill ha den lite tjockare. Servera köttet med sås och tillbehör, såsom pressgurka
Slottsstek

Slottsstek

Servera steken med sås, grönsaker och inlagd gurka. Sås. 1,3 kg nötstek, innanlår eller fransyska. 1,3 kg nötstek, innanlår eller fransyska 3-4 dl nötbuljong 4 st steklökar 4-6 st ansjovisfiléer, mosade 1 st lagerblad 6-8 korn kryddpeppar 4-5 korn vitpeppar 1 msk ättika 1 msk sirap ev
Porterstek - kött och öl på samma gång!

Porterstek - kött och öl på samma gång!

Ta upp köttet och låt det vila medan du gör såsen. Såsen. Sås till exempel. Skär köttet i tunna skivor och servera med sås, kokt potatis, haricots verts och brysselkål
Kungens slottsstek
 tillsammans med hertiginnans potatis

Kungens slottsstek
 tillsammans med hertiginnans potatis

Sås. Red av såsen om du vill ha den tjockare. Låt såsen sjuda 5–10 minuter. 1,5 kg nötstek (fransyska). Slottsstek 1,5 kg nötstek (fransyska) salt peppar 3 rödlök 3 morot 10 kryddpepparkorn 3 lagerblad 10 ansjovisfiléer 3 msk tomatpuré 1 msk ättika 4 dl vatten, så att det täcker köttet. Sås skyn från steken 5 dl vispgrädde 3 msk svartvinbärsgelé 3 msk portvin, Madeira oxfond, valfritt