1,5 kg fransyska (eller nötstek). 6 enbär (kan uteslutas). Dagen innan. Skär löken i bitar. Blanda lagen ( ej grädden) , ge den ett uppkok i en stor hög gryta
1 kg nötstek (fransyska till exempel). 8 enbär. 1 kg nötstek (fransyska till exempel). 8 enbär. Idag är det väl kanske inte söndag men i söndags var det det
fond och svartvinbärsgeléTillbehörPotatisKokta morötterKokta Haricot VertSvartvinbärsgeléSkiva löken grovt och krossa enbären lätt, jag la mina kryddor i en gasbinda men efter som man ändå silar skyn spelar det inge större roll hur man gör
Jag har tidigare gjort denna stek på högrev, men denna gång gjorde jag det på nötstek. Häll i porter, svartvinbärssaft, soja, enbär, svartpepparkorn och timjan
Som alla andra grytor är även denna enkel att göra, ingredienserna är desamma som i mitt recept på porterstek - - med skillnaden att jag använder grytbitar istället för en hel nötstek
Porterstek för 6 personer - 11 propoints per portion ca 1,2kg nötstek tex fransyska (blir ca 890g färdig stek)2 tsk olja33cl porter1/2 tsk timjan2 klyftor vitlök6 vitpepparkorn2 st gul lök2 st tärningar köttbuljong3/4 dl svartvinbärssaft koncentrerad7 enbär1-2 msk kinesisk soya2 1/2 dl milda mini mat 7%12 potatisarBryn köttet på båda sidor i lite olja så att du får en fin stekyta. Slottsstek för 6 personer - 10 propoints per portion ca 1,2 kg nötstek tex fransyska1 tsk olja1 msk sirap1 st gul lök5 st ansjovisfileer2 tsk ättikssprit1 lagerblad5 kryddpepparkorn5 vitpepparkorn5 dl vatten2 dl milda mat extra 4 %1 msk maizena redningsalt & pappar12 st potatisBryn köttet runt om i lite olja. ca 1,2kg nötstek. 7 enbär
Lägg i lök, svartpepparkorn, timjan och enbär. Svartvinbärsgelé 1,2 - 1,5 kg nötstek. 6 enbär. Lägg steken i en gjutjärnsgryta med lock och häll i porter, saft och soya
Krossa enbären och lägg i dessa och resten av ingredienserna. 2 kg nötstek. 6 enbär. 2 kg nötstek. 6 svartpepparkorn 6 enbär 1 lök 2 vitlöksklyftor 1 tsk timjan
Lägg till timjan och enbär, svartpeppar och buljongtärningar. Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix 2 kg nötstek , (fransyska, entrecôte, rostbiff, innanlår eller högrev). 6 st enbär