Nötstek chili recept

Dubbelmarinerad nötstek

Dubbelmarinerad nötstek

Vispa samman olja, vinäger, chili och persilja. 2 krm Chili explosion. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek det i ugnen utan salt och peppar till en innertemperatur 65–70º
Marockansk köttgryta

Marockansk köttgryta

Marockansk köttgryta "tagine" med saffranscouscous (5 portioner)1 kg lammstek eller nötstek (jag använde "karjanlanpaisti" kött som är 50% nöt och 50% gris)(1 burk kikärter)1 burk hela tomater3 msk tomatpyré2 köttbuljongstärningar½ flaska rödvin½ l vatten2 lökar6 klyftor vitlöken rejäl bit riven ingefära3 morötter2 lagerblad150g kärnfria skurna dadlar(russin)korianderpistage eller pecannötterFör kryddblandingen. Ras el Hanout2 tsk gurkmeja1 kuvert saffran (á 0,5g)1 tsk paprika3 bird's eye chilin (vanlig chili går också eller cayenne peppar)3 tsk kanel2 kanelstångar2 tsk kardemumma1 tsk malen anis2 st stjärnanis1 tsk malen spiskummin1 tsk muskotnöt1½ tsk salt2 msk vetemjölLägg ugnen på 175 grader. Önskar mig av julgubben en fin kamera till julklapp, med vilken jag kan fota lika snygga bilder som Chcochili , för detta ser ju helt uselt utSaffrancouscous (5 portioner)Lägg 5 ½ dl vatten och koka
Pulled Cow

Pulled Cow

Blanda hoisinsås , sötsursås, en chili i tunna skivor och chipotlepastan i en påse och lägger i det repade köttet
Rödvinssås

Rödvinssås

Jag tänkte dock att vi firar in mitt nya liv som bokföringsproffs med en finfin rödvinssås som jag gjorde till påskhelgens svamp och nötstek (som har blivit en riktig högtidsfavorit hemma hos mig)
Ramen – på lesscarbs vis

Ramen – på lesscarbs vis

Lesscarbs nötstek, långsamt och gott. Servera med sjögräsnudlar/shiratakinudlar, kokt ägg, lök, god olja att ringla över (och för att få upp fettet) frön, nötter, gröna bladgrönsaker, svamp, kål, färsk chili, sidfläsk, avokado ja egentligen allt du har hemma fungerar… Låt fantasin flöda och variera innehållet
Lesscarbs nötstek, långsamt och gott!

Lesscarbs nötstek, långsamt och gott!

Lägg köttbiten i en ugnsfast form, strö över chiliflakes, timjan, peppar och lite mera salt. Koka gärna ihop köttsaften med en skvätt grädde och cream fraiche (och lite extra chili om du vill) till önskad konsistens, vips har du en smarrig sås
Äppelchutney med chilisting

Äppelchutney med chilisting

Väl hemma var det dags att ta itu med söndagsmiddagen, och all matinspiration hade nog smält bort i badet, för jag hade ingen aning om vad jag skulle ta mig till med nötsteken av märgpipa som låg i kylen
Entrecôte helstekt

Entrecôte helstekt

olivolja, salt, peppar och örtkryddor att knida in köttet med, nötstek kan man gärna krydda med lite starkare kryddor också som chili, paprikapulver, annan kryddblandning eller rub som det också kallas
Tisdagsstek

Tisdagsstek

Nötstek 4 personer. För några månader sedan köpte vi en köttbox från Gröna Gårdar. Efter lite rotande i frysen fick jag idag fram den sista förpackningen från boxen, nötytterlår, som fick bli till en grytstek

Thaimat till middag ikväll, nua yang nam tok

röd eller grön chili. 450 gram nötstek. 1 msk hackad röd eller grön chili. 1-3 tsk nymald torkad röd chili. 450 gram nötstek. 1-3 tsk nymald torkad röd chili
Tacosalsa – snabbt och gott

Tacosalsa – snabbt och gott

Lesscarbs nötstek, långsamt och gott. Riv/pressa ner vitlöken, skiva chilin och tillsätt de andra ingredienserna och kör några sekunder i matberedare eller rör för hand

Dubbelmarinerad nötstek

 Vispa samman olja, vinäger, chili och persilja. 2 krm Chili Explosion, Santa Maria. 1.  Lägg köttet i en ugnssäker form