Nötstek buljong recept

Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

Använd en god buljong, lite grönsaker och lök som täcker halva steken i en gryta. Köttbuljong. Slå på så mycket köttbuljong så det täcker köttet till hälften
Nötstek med potatis

Nötstek med potatis

Lyft ur alla grönsaker ur buljongen och vispa ner redningen försiktigt till du får den tjocklek på såsen som du vill ha

Nötstek med potatis

Lyft ur alla grönsaker ur buljongen och vispa ner redningen försiktigt till du får den tjocklek på såsen som du vill ha
Gammaldags stek

Gammaldags stek

nötstek av bog eller fransyska. Tillsätt buljong och vispgrädde. Buljong. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och kryddor
Herrgårdsstek i lergryta

Herrgårdsstek i lergryta

Häll vattnet i stekpannan och lös upp buljongtärningen, Häll över steken. Sila buljongen ner i kastrull och red av med mjöl och en skvätt grädde
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Smula i buljongen. 800-900 gram nötstek, av fransyska. 1 st tärning oxbuljong (mörk). 800-900 gram nötstek, av fransyska. 1 st tärning oxbuljong (mörk)
Mustig Köttgryta i min nya slow cooker

Mustig Köttgryta i min nya slow cooker

Häll sedan på porter senap vinäger sambal oelek lingonsylt buljong och kryddor. 1 kg nötstek/fransyska i bitar. 1 oxbuljongtärning
Dillkött

Dillkött

Ta då ut hela kastrullen, lyft ur köttet, men spara för all del buljongen som ska vara i såsen. Tillsätt buljong, ungefär en deciliter åt gången i början, och vispa det jämt innan du häller i mer buljong
Biffgryta

Biffgryta

Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta. Lägg löken och köttet i buljongen. Skär köttet i mindre bitar, ca 2-3 cm kuber, om du använder nötstek. 500 g grytbitar av nöt eller nötstek. 1 kalvbuljongtärning
Helgstek med cocacola-sås

Helgstek med cocacola-sås

Servera till ris eller potatis och sallad 1,5 kg nötstek eller skinkstek. 2 köttbuljongtärningar. 8 dl silad buljong ( skyn )
Slottsstek

Slottsstek

Späd med buljong och lägg i samtliga ingredienser. 1,3 kg nötstek, innanlår eller fransyska. 3-4 dl nötbuljong. 1,3 kg nötstek, innanlår eller fransyska 3-4 dl nötbuljong 4 st steklökar 4-6 st ansjovisfiléer, mosade 1 st lagerblad 6-8 korn kryddpeppar 4-5 korn vitpeppar 1 msk ättika 1 msk sirap ev
Rödvinssås

Rödvinssås

Jag tänkte dock att vi firar in mitt nya liv som bokföringsproffs med en finfin rödvinssås som jag gjorde till påskhelgens svamp och nötstek (som har blivit en riktig högtidsfavorit hemma hos mig)
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Koka tillsammans med resterande buljong, öl och lök. ~ 800 gram Sjömansbiff, fransyska eller nötstek. ~ 12 dl köttbuljong. ~ häll över 1/2 ölen och hälften av buljongen över köttet. 800 gram Sjömansbiff, fransyska eller nötstek. 12 dl köttbuljong
Slottsstek.

Slottsstek.

buljong. Lägg i en gjutjärnsgryta tillsammans med slantade morötter å klyftad lök, sirap, ättika, buljong, salt, peppar å lagerblad
Porterstek

Porterstek

Jag har tidigare gjort denna stek på högrev, men denna gång gjorde jag det på nötstek. Skär löken i skivor och ha i dem samt köttbuljongtärningarna i spadet
Ramen – på lesscarbs vis

Ramen – på lesscarbs vis

Lesscarbs nötstek, långsamt och gott. Man kokar en god fond och sedan lägger man ner allt man gillar i en skål och häller varm buljong över
Bättre & godare efter ett par dagar

Bättre & godare efter ett par dagar

Det blev en rätt med nötstek på fransyska. Smaken på buljongen var jag dock riktigt nöjd med redan från början och tillbehöret var gott