Använd en god buljong, lite grönsaker och lök som täcker halva steken i en gryta. Köttbuljong. Slå på så mycket köttbuljong så det täcker köttet till hälften
Smula i buljongen. 800-900 gram nötstek, av fransyska. 1 st tärning oxbuljong (mörk). 800-900 gram nötstek, av fransyska. 1 st tärning oxbuljong (mörk)
Ta då ut hela kastrullen, lyft ur köttet, men spara för all del buljongen som ska vara i såsen. Tillsätt buljong, ungefär en deciliter åt gången i början, och vispa det jämt innan du häller i mer buljong
Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta. Lägg löken och köttet i buljongen. Skär köttet i mindre bitar, ca 2-3 cm kuber, om du använder nötstek. 500 g grytbitar av nöt eller nötstek. 1 kalvbuljongtärning
Späd med buljong och lägg i samtliga ingredienser. 1,3 kg nötstek, innanlår eller fransyska. 3-4 dl nötbuljong. 1,3 kg nötstek, innanlår eller fransyska 3-4 dl nötbuljong 4 st steklökar 4-6 st ansjovisfiléer, mosade 1 st lagerblad 6-8 korn kryddpeppar 4-5 korn vitpeppar 1 msk ättika 1 msk sirap ev
Jag tänkte dock att vi firar in mitt nya liv som bokföringsproffs med en finfin rödvinssås som jag gjorde till påskhelgens svamp och nötstek (som har blivit en riktig högtidsfavorit hemma hos mig)
Koka tillsammans med resterande buljong, öl och lök. ~ 800 gram Sjömansbiff, fransyska eller nötstek. ~ 12 dl köttbuljong. ~ häll över 1/2 ölen och hälften av buljongen över köttet. 800 gram Sjömansbiff, fransyska eller nötstek. 12 dl köttbuljong
Jag har tidigare gjort denna stek på högrev, men denna gång gjorde jag det på nötstek. Skär löken i skivor och ha i dem samt köttbuljongtärningarna i spadet