Nötstek av fransyska recept

5 Spara
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Banka ut köttet med hjälp av en köttklubba. 500 g nötstek av fransyska. Sjömansbiff – 4 portioner 500 g nötstek av fransyska
2 Spara
Mammas riktigt goda porterstek

Mammas riktigt goda porterstek

Till denna smaskiga husman behöver du följande. 1 kg putsad rostbiff/nötstek/fransyska/älgstek/högrev/innanlår1 flaska porter (33 cl)1 dl outspädd svartvinbärssaft1 dl soja3 msk kalvfond 1 gul lök10 enbär10 svartpepparkorn1 tsk timjanSås8 dl silad sky5 msk vetemjöl3-5 dl gräddesalt & pepparev
1 Spara
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Banka ut köttet med hjälp av en köttklubba. 500 g nötstek av fransyska. Privat) Sjömansbiff – 4 portioner 500 g nötstek av fransyska
59 Spara
Söndagssteken

Söndagssteken

Nötstek med sås Serveras med kokt potatis, sås och kokta grönsaker, t. Då bestod söndagsmiddagarnas huvudrätt oftast av en stek med kokta grönsaker, sås och potatis
19 Spara
Klassisk Porterstek

Klassisk Porterstek

För ett tag sedan gjorde jag en riktigt klassisk söndagsmiddag med porterstek och pressad potatis. Nu kan jag inte komma ihåg att mamma gjorde just porterstek någon gång, men hennes nötstekar är riktigt goda
5 Spara
Söndagsstek - smalmat?

Söndagsstek - smalmat?

Yes. En god söndagsstek med sås kan faktiskt vara magert. Här kommer två recept på smarrrig söndagsstek. Porterstek för 6 personer - 11 propoints per portion ca 1,2kg nötstek tex fransyska (blir ca 890g färdig stek)2 tsk olja33cl porter1/2 tsk timjan2 klyftor vitlök6 vitpepparkorn2 st gul lök2 st tärningar köttbuljong3/4 dl svartvinbärssaft koncentrerad7 enbär1-2 msk kinesisk soya2 1/2 dl milda mini mat 7%12 potatisarBryn köttet på båda sidor i lite olja så att du får en fin stekyta
4 Spara
Måndag

Måndag

I alla dess former, hårda, mjuka, fyllda, med bara smör eller massor av pålägg. Jag går emot mig själv och allt jag stått för de senaste tolv månaderna men tänker att jag ska lyssna på min kropp och att det är under ett begränsat antal månader av mitt liv
4 Spara
Tjälknul

Tjälknul

Tjälknul görs av fryst kött som steks otinat i låg ugnsvärme och därefter läggs i en kryddad saltlag
1 Spara
Porterstek

Porterstek

1. Ta fram en bra gryta eller kastrull och pröva att köttbiten får plats. Den ska ha det lite trångt. Rulla köttet i rikligt mängd vetemjöl
2 Spara

Italieninspirerad nötstek

Häll citronsaft, citronskal och hälften av vattnet runt steken. Stick in en stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills termometern visar 70 grader. 1 kg nötstek av fransyska
1 Spara

Italieninspirerad nötstek

Häll citronskal, citronsaft och hälften av vattnet runt steken. 1 kg nötstek av fransyska. Lätta på nätet om steken är nätad och skär en ganska djup ficka i köttet
1 Spara

Köttgryta med rödvin

Rostbiff, nötstek eller fransyska skuren i bitar. Smaka av då och då med svartpeppar. Börja med att bryna köttbitarna och ställ dem sedan åt sidan
1 Spara

Porterstek

Halvera löken och rosta den i kastrullen i lite olja så att den får fin färg. Häll i porter, vatten och buljong
1 Spara

Sjömansbiff

av fransyska. Banka ut köttskivan något med t ex botten av en kastrull om du inte har en riktig köttutplattare
Sökförslag och sidor