Nötskorpor2 ägg1 3/4 dl socker 2 1/2 dl mjöl150 g hasselnötter Sätt ugnen på 150 grader. De här skorporna är så enkla att göra att de får vara vårt bidrag till Månadens sötsak på temat enkelt
Dag 1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en avlång form som rymmer 1 1/2 liter. Rör ihop ägg och socker. Skrubba apelsinen i hett vatten och riv skalet
Mammas finaste nötskorpor. Lite krångliga att göra, men så väl värda besväret. Min mors allra bästa skorpor har fått saffranssmak och blivit gyllengult partyfina
En otroligt givande utbildning där vi får pröva att baka allt från Russin- & Hasselnötsbröd, Nötskorpor, Margareta-bakelser och tårtor, bland annat en fin dop-tårta
Hacka nötterna grovt, helst för hand. Smält smöret och ställ åt sidan. Värm ugnen till 200 grader. Vispa under tiden ägg och socker riktigt pösigt, blanda i det smälta smöret och rör om