Lite roligt att laga klassiskt på söndagarna, idag blev det sjömansbiff gjord på nötrulle. Smält smöret i en stekpanna, tillsätt löken och bryn den försiktigt
Ta i en klick smör och lite olja och bryn sedan köttet, lite i taget. 2 gula lökar2 morötter1 palsternacka50g smör150g sidfläsk, rimmat2 msk olivolja1,5 kg nötkött (nötrulle, fransyska, högrev. Hetta upp en stor gryta med en klick smör blandat med 2 msk olivolja. 50g smör
Ta i en klick smör och lite olja och bryn sedan köttet, lite i taget. 2 gula lökar2 morötter1 palsternacka50g smör150g sidfläsk, rimmat2 msk olivolja1,5 kg nötkött (nötrulle, fransyska, högrev. Hetta upp en stor gryta med en klick smör blandat med 2 msk olivolja. 50g smör
Arbeta samman vetemjöl, florsocker och smör till en deg. 200 g smör eller margarin. Rulla ut längder av degen, ca 1 cm i diameter, och skär dessa i bitar som formas till ringar
75 gram mjukt smör. 75 gram mjukt smör. Klassikernas klassiker i baksammanhang måste väl ändå vara chokladbollar (eller vad du väljer att kalla dem, en ganska trött diskussion eller hur
Lägg ner ett smör papper i en långpanna. Stjälp upp kakan på en handduk, dra loss smörpapperet och täck sedan kakan med en långpanna med botten som är vänd mot kakan
Pensla kakorna med smör. 2 msk smält smör. Börja med fyllningen. Lägg nötter och socker i en matberedare/mixer och kör tills nötterna är finfördelade men inte helt smuliga