1. Rosta nötterna gyllene i ugnen på 200 grader, det brukar ta 10-12 minuter. Skalen ska börja spricka. 2. Gnid bort skalen i en handduk medans nötterna är varma
Hemmagjord nötkräm (2 personer). 1½ dl kvarg, naturell. 1 dl rostade cashewnötter. 1 tsk honung. Krossa nötterna i en mortel eller med en mixer, gärna ganska grovt
Nötkräm med kakao. 200 g hasselnötskärnor. 2 krm salt. 2 tsk kakaopulver. 1 tsk honung. Kör nötter (behöver inte rostas) och salt i matberedare tills rinnigt
Ta upp ur formen och låt svalna på galler, skiva och ha nötkräm till, recept finns här. Rörde ut nötkrämen med en skvätt smält kokosolja och la till lite äkta vaniljpulver oxå
Chokladbottnar, med hallonmousse, hallonkompott, vit chokladmousse och krispig nötkrämsfyllning. Koka upp vatten och smält chokladen och nötkrämen över ett vattenbad, blanda väl