150 g mörk choklad150 g smörca 1 msk snabbkaffepulver2 ägg2 dl strösocker1 tsk vaniljsocker1,5 dl vetemjöl75 g nötter, grovhackade, t ex pistasch- och hasselnötter eller sötmandelGlasyr
Kola och nötkladdkaka. *I samarbete med ICA Sverige*. Hej. Hoppas allt är bra med er. Det här receptet är helt fantastiskt gott, så när ICA ville att jag skulle tipsa om lite tips och trix kring vegansk bakning på deras instagram i fredags så var det det första recept jag tänkte på
Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och låt svalna något. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda vetmjöl, kakao, vaniljsocker, salt, bakpulver, hackad choklad och hackade nötter i en bunke
Ingredienser100 g margarin eller smör2 ägg3 dl socker2 dl vetemjöl5 msk kakao2 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulver200 g chokladkaka med nötter1 dl hackad mandelSteg för steg- Sätt ugnen på 175 grader- Smält smöret i en kastrull- Vispa ägg och socker poröst- Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker, kakao, salt, bakpulver och hackade nötter i en bunke- Smält chokladen i ett vattenbad- Häll mjölblandningen och den smälta chokladen i ägg- och sockerblandningen, vispa samman- Tillsätt det smälta margarinet och vispa till en smet
Nötkladdkaka från Omslaget. Det har kommit in en massa härliga bidrag till Månadens sötsak i januari. Juluppehållet verkar ha fått igång bakinspirationen rejält och jag blir alldeles överlycklig av alla fina och goda kakor ni skickat in