Nötkakor med smör recept

Mjuk nötkaka

Mjuk nötkaka

Sockerkaka med hasselnötter är bara så tokgott, för att göra den ännu godare så bröade jag formen med finhackade hasselnötter
Dubbla nötkakor

Dubbla nötkakor

Mal nötter och mandel på mandelkvarn och blanda det malda med socker och potatismjöl. Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker, apelsinskal och -saft
Mjuk Nötkaka  (lchf)

Mjuk Nötkaka (lchf)

Känn med sticka. )Jag hade inte osaltat smör hemma så jag använde vanligt smör och det blev bra resultat ändå
Klassiska nötkakor

Klassiska nötkakor

Rulla kulor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Arbeta ihop nötter, smör, socker, havregryn, mjöl och hjorthornsalt till en deg
Dubbla nötkakor

Dubbla nötkakor

Lägg ihop kakorna medsmörkräm mellan. Klicka ut valnötsstora kakor på en plåt med bakplåtspapper. Smörkräm
Saftig nötkaka med Schweizernöttopping

Saftig nötkaka med Schweizernöttopping

Smält smöret och låt svalna något. Gillar du bakverk med hasselnötter. Blanda sedan i smöret. En saftig hasselnötskaka och till det en läcker topping med Marabous chokladkaka Schweizernöt som också innehåller hasselnöt, kan det bli bättre än så
Lyxig nötkaka med nutella

Lyxig nötkaka med nutella

Försök att rulla/forma smeten rund, platta ut dem lite med en lätt fuktad hand och placera dem ganska tätt på en plåt med bakplåtspapper
Seg nötkaka med vit choklad

Seg nötkaka med vit choklad

Tillsätt mjöl, salt och det smälta smöret. Vi åt den som den var men kan avnjutas med glass eller grädde om man önskar
Nötkaka

Nötkaka

Smält smöret och rör ner i äggsmeten till-sammans med mjölk. Garnera den kalla kakan med grädde och påskgodis
Mjuk nötkaka

Mjuk nötkaka

Blanda samman mjöl med nötter och bakpulver. Rör ner det omväxlande i äggsmeten med smält matfett och mjölk
Klassiska nötkakor

Klassiska nötkakor

200 g smör. 75 g hasselnötter 2 dl mjöl 200 g smör 1,5 dl strösocker 4 dl havregryn 1 tsk hjorthornssalt Garnera med
Nötkaka

Nötkaka

Blanda malda nötter med mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa smör och socker smidigt. Vispa smör och socker smidigt
Nötkakor

Nötkakor

Att tillföra lite espressopulver är ett bra knep när man vill tillföra lite djup i smaken, fungerar till nötter, choklad och vanilj och tar man bara lite smakar det inte av kaffe utan förstärker bara de smaker man jobbar med
Nötkaka

Nötkaka

Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner det i bunken med äggsmeten. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken och låt koka upp
Nötkaka

Nötkaka

Koka upp smör och grädde under vispning. 100 g smör. Sätt ugnen på 175 grader. Mal hasselnötterna. Vispa ägg och socker pösigt
Nötkaka med glasyr

Nötkaka med glasyr

Häll smeten i en smörad och bröad sockerkaksform. Den försvann i ett nafs, det var precis att jag hann med att fota den
Nötkaka

Nötkaka

Saftig nötkaka med fyllning av äppelmos. smör och ströbröd till formen. Smält smöret och låt det svalna. Tillsätt smöret