Rör ner det omväxlande i äggsmeten med smält matfett och mjölk. Nötkakan går utmärkt att frysa. Mjuk nötkaka100 g hasselnötter100 g smör 2 ägg2 dl strösocker2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 dl mjölkGör så härSätt ugnen på 175 grader
eller 2 dl mjölk. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en långpanna, ca 20 x 30 cm, eller lägg i bakplåtspapper. Hacka hasselnötterna fint antingen för hand eller i en matberedare
Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken och låt koka upp. Vispad grädde på en skiva nötkaka och strö blåbär eller hallon över och man har en bakelse
Rör ner det omväxlande i äggsmeten med smält matfett och mjölk. Nötkakan går att frysa. 1 dl mjölk. 100 g hasselnötter 100 g smör eller margarin 2 st ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 dl mjölk Ugn
Mjölk, socker, sirap och kakaopulver kokas under. 1 dl mjölk. Ägg och socker röres väl och blandas med det rörda smöret, de hackade nötterna och mjölet vari bakpulvert blandats
Till kaffet hade jag bakat Hills nötkaka som är ett recept ur min bok. 2 dl krongrädde (hittar du inte krongrädde kan du ta 1,5 dl vispgrädde och 0,5 dl mjölk istället). 2 dl krongrädde (hittar du inte krongrädde kan du ta 1,5 dl vispgrädde och 0,5 dl mjölk istället)
Smält smöret och tillsätt mjölken. Blanda ner smörmjölken i äggblandningen. 1½ dl mjölk. 1½ dl mjölk. Här kommer äppelkakan som jag skrev om igår när den stod i ugnen
Nötkaka. Tillsätt resten av vatten och mjölk när jästen är upplöst. Servera pannacottan genom att stjälpa över den på fat och toppa med nötkaka och ev en chokladdekoration