En ganska vanlig sockerkaka som grund (men med riven mandelmassa och stött kardemumma i smeten) och sen fyller man den med smörstekta äpplen pudrade medkanel och blandade nötter
Äntligen får ni läsa om den goda råa nötkakan. Som till exempel en kakbotten bestående av nötter, mandlar, kokosflingor, dadlar, sirap och salt toppad med mixad frukt smaksatt medvanilj/kanel
Jag tycker om dem alldeles som de är, med vaniljsocker som enda smaksättning, men vill man ha dem lite extra fancy bakar man dem med någon spännande krydda, som saffran, muskot, kanel eller ingefära
Idag bjuder jag på ett recept från kokboken LCHF för seniorer som jag skrev med Annika Dahlqvist. Glutenfri bakning med få kolhydrater lockar väldigt många läsare världen över idag, då fler och fler märker att de mår bättre utan mjöl- och sockerstinna bakverk
Till detta en nötkaka som fanns i en kakburk på en kökshylla. Beställningen av livsmedel som jag sände iväg på torsdagskvällen levererades i en varubil när jag kommit hem från jobbet i fredags
Lägg de avrunna nötterna i en matberedare och tillsätt socker/sötningsmedel, kakao, mandel, kanel, katrinplommon och aprikoser och mixa till en grovkornig smet
Häll över i en bunke och blanda med florsocker, vaniljsocker, kanel och äggulan. I ett gammalt nummer av Allt om Mat hittade jag receptet på de här nötkakorna med chokladfyllning