Äntligen får ni läsa om den goda råa nötkakan. Eftersom jag inte ser detta med rå mat som en helt igenom fullvärdig diet för mig nöjer jag mig med honung eller lönnsirap
Nötkaka. Häll i salt och honung och sist mjölet. Servera pannacottan genom att stjälpa över den på fat och toppa med nötkaka och ev en chokladdekoration
Ta ut nötkakan ur formen och vänd den upp och ner, gärna på ett annat bakplåtspapper. Smält smör, socker och honung i en kastrull och låt det stå och puttra ett par minuter
När jag och Annika skulle skriva den här boken bestämde vi oss för att använda en liten mängd honung som smaksättning och krydda i bakverken, istället för stevia, erythritol eller xylitol
Rör ner honung, kakao och tranbär. Baka rawfoodIngredienser, ca 10 st kakor Botten1 dl hackade mandlar1 dl hackade hasselnötter4 dadlar, urkärnade och grovhackade1 tsk vattenFyllning1/2 avokado1/2 banan1 dl torkade tranbär1 msk honung1 msk kakaoGör så härBearbeta ingredienserna till botten med fingrarna tills det börjar klumpa ihop sig
Ta ut nötkakan ur formen och vänd den upp och ner, gärna på ett annat bakplåtspapper. Smält smör, socker och honung i en kastrull och låt det stå och puttra ett par minuter
När jag och Annika Dahlqvist skulle skriva Gammaldags husmanskost på nytt sätt bestämde vi oss för att använda en liten mängd honung som smaksättning och krydda i bakverken, istället för konstgjord sötning
En favorit för mig till exempel är nötkaka med ett glas Sauternes. Den här Sauternen har de där koncentrerade, klassiska smakerna av persika, honung och mandel
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…