Ta 400 g benfritt älg- eller nötkött. Tillsätt sedan 300 g strimlat vitkål och 1-2 dl vispgrädde. Det här receptet fick jag av en god vän som det i år blir 10 år sedan som hon lämnade oss här på jorden
Välj magert fläskkött i stället för nötkött till den här rätten. Pröva t ex morötter, selleri, zucchini, paprika, brysselkål, broccoli, blomkål eller vitkål
Strimla vitkålen med hjälp av en mandolin/osthyvel eller genom att skära tunt med en kniv. 600 g nötkött (t. 7 dl strimlad vitkål. Du kanske gillarEn helg med mycket god matInsikt om ”äckliga grönsaker”Serranorullar med getostkrämFödelsedagsfirande och sockerfri tårtaNyttig vardagsmat – tips och recept 600 g nötkött (t. 7 dl strimlad vitkål
Den här gången blev det ett experiment med förvällda vitkålsblad. Eftersom vitkålen inte håller samman lasagnen som pastaplattorna, som sväller ordentligt av vätskan, så blev det bra med en kallrörd ostsås med ägg
Jag gillar speciellt att nötkött kanske kommer från nötter. Om du inte vill äta vegateriskt tar du förstås annan korv och bönorna kan bytas ut mor strimlad vitkål, majs, rivna morötter eller annat
Man använder fint nötkött typ ryggbiff, entrecote eller liknande och blandar det med en kryddblandning, wokar det och serverar i salladsblad tillsammans med tex ris
500 g nötkött av innanlår, strimlat. 1 st mango, 2 msk torkad mynta, 250 g strimlad savoykål eller vitkål plus annan blandsallad i den mängd du vill ha, 1 strimlad rödlök, hackade jordnötter. Njut av underbara asiatiska smaker 500 g nötkött av innanlår. 250 g strimlad savoykål eller vitkål
Ät mer grövre grönsaker som morötter, ärtor, broccoli, purjolök, vitkål och lök samt mindre tomat, gurka och isbergssallad som kräver mer energi i produktionen