Arbeta samman alla ingredienser till pajdegen. Lägg degen kallt en stund. Värm ugnen till 200°. Kavla sedan ut degen och lägg den i en pajform med 22 cm diameter
Smula jästen i en bunke. Smält fettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att den löser sig
Tryck ut degen i formerna och ställ in i kylskåpet medan du gör iordning nötfyllningen. När jag var och handlade häromdan plockade jag på mig en av receptbroschyrerna som de brukar ha lite överallt, det brukar alltid gå att få nån matinspiration från dem
Hjortstek med färs- och nötfyllning. vad säger ni om det. Är stek något ni förknippar med just söndagsmiddag, eller är det något helt annat som serveras då
Nötfyllning. Rullar med ost och någon fyllning brukar vara ett av de återkommande tipsen för mellanmål, snabblagad enkel mat, frukost eller som tilltugg
Atayef är halvmåne formade minipannkakor som är jätte enkla att göra och dom kan varieras på många olika sätt, men idag har jag gjort dom med nötfyllning
Lägg på hälften av nötfyllningen och täck med 3 ark till, glöm inte att pensla med smör mellan varje lager. Lägg på resten av nötfyllningen och täck med ytterligare 3 – 4 ark, pensla med smör mellan varje lager