Nötbog recept

123 Spara
Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

Lägg de skalade och tärnade rotsakerna, ingefäran samt lök och vitlök i grytan. 600 – 700 g nötkött (märgpipa/nötbog). 3 vitlöksklyftor. öl, kampotpeppar, lergryta, märgpipa, nötbog 700 g nötkött (märgpipa/nötbog). 3 vitlöksklyftor
13 Spara
Pulled beef

Pulled beef

Jag använde mig av nötbog, men högrev eller fransyska går minst lika bra. 1 kg nötbog. skala och mosa 2 avokado, blanda sedan med 1 dl gräddfil, 1 pressad vitlöksklyfta, 0,5 tsk sambal oelek, lite citronsaft, salt och peppar. 1 kg nötbog. 1 dl gräddfil
12 Spara
Pulled Biff

Pulled Biff

Jag hade en finfin bit nötbog på 1 kg. * 1 kg eko nötbog. Igår lagade jag något så galet gott. Frysen är full med goá bitar av ekologiskt nöttkött, djur som betar ute året om och mår bra
12 Spara
Smakrik chiligryta på bog

Smakrik chiligryta på bog

Tillsätt de frästa grönsakerna, därefter tomater, vin, vatten och buljongtärning. Den här grytan är ett riktigt långkok på nötbog, perfekt att sätta igång en ledig dag då den behöver stå och puttra närmare 4-5 timmar och behöver inte passas hela tiden. 2 kg nötbog med ben / 2 gula lökar / 4-5 vitlöksklyftor / 200-300 g rotselleri / 2 burkar Mutti krossade tomater / 1 l vatten / 0,5 l rödvin / 2 kalvbuljongtärningar / 2 köttbuljongtärningar / grovmalen svartpeppar från kvarn / örtsalt / 2-3 msk mexikansk kryddblandning / 1 msk paprikapulver / 1-2 msk chilipeppar / 1 msk spiskummin / 1 msk malen koriander / 1 msk Vindaloo curry / 1 msk Tikka curry / 1 msk Jalfrezi curry / 1 msk American steakhouse seasoning / 2 st Ancho chipotle chili (torkad) / några rosmarinkvistar / olivolja + smör att fräsa i / ev 1-2 msk finhackad inlagd chili. Smaklig spis ♥ 2 kg nötbog med ben / 2 gula lökar / 4-5 vitlöksklyftor / 200-300 g rotselleri / 2 burkar Mutti krossade tomater / 1 l vatten / 0,5 l rödvin / 2 kalvbuljongtärningar / 2 köttbuljongtärningar / grovmalen svartpeppar från kvarn / örtsalt / 2-3 msk mexikansk kryddblandning / 1 msk paprikapulver / 1-2 msk chilipeppar / 1 msk spiskummin / 1 msk malen koriander / 1 msk Vindaloo curry / 1 msk Tikka curry / 1 msk Jalfrezi curry / 1 msk American steakhouse seasoning / 2 st Ancho chipotle chili (torkad) / några rosmarinkvistar / olivolja + smör att fräsa i / ev 1-2 msk finhackad inlagd chili
10 Spara
Köttgryta med sting

Köttgryta med sting

nötbog. rostbiff. Bryn köttet runt om med smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Klipp baconet i bitar och fräs några minuter i stekpannan, vispa ur med lite vatten och häll över i grytan
2 Spara
Kalops

Kalops

fransyska eller grytbitar. 600 g Scan nötbog, högrev,. Skär köttet i tärningar, cirka 3x3 cm. Bryn dem i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta
57 Spara
Nötköttsgryta med rotfrukter

Nötköttsgryta med rotfrukter

Om klart, tillsätt de vita bönorna och smaka av med salt och peppar.  Nötköttsgryta med rotfrukter och rödvin 6 portioner1 kg nötkött t ex fransyska, nötbog eller högrev5 lökar, 2 finhackade och 3 grovhackade5 vitlöksklyftor, tunt skivade5 morötter, skalade och skurna i tjocka skivor3 palsternackor, skalade och skurna i tjocka skivor1 rejäl klyfta rotselleri, skuren i tärningar på med sidan ca 1,5 cm2 selleristjälkar, tunt skurna1 röd paprika, fint tärnad1 paket bacon, finstrimlat2 färska tomater1 burk krossade tomater, gärna Mutti3 msk tomatpuré 1 burk stora vita bönor 3 dl rödvin5-8 dl vatten2-3 msk oxfond med rödvinsmak (den mindre mängden om mindre mängd vatten)3 lagerblad1,5 msk paprikapulver1 krm chiliflakes0,5 tsk torkad oregano 2 persiljekvistar, bladen hackade och stjälkarna helasalt, rikligt med grovmalen svartpepparsmör eller olja för stekningPutsa köttet från senor och fett och skär i små tärningar med sidan drygt 1 cm. 1 kg nötkött t ex fransyska, nötbog eller högrev
2 Spara
Höstgryta

Höstgryta

Servera rykande het med ris, paprikasallad och syltade kantareller. 1,3 kg nötbog / smör att bryna köttet i / 2 gula lökar / 1 röd lök / 2 king solo vitlökar / rapsolja att svetta lök och vitlök i / 1 burk tomater / 5 dl vatten / 3 köttbuljongtärningar / 1 tsk torkad rosmarin / 1 tsk torkad körvel / 1 tsk torkad grönpeppar / 1 tsk sichuanpeppar / 1 dl rött vin. 1,3 kg nötbog
4 Spara
Tjälknöl

Tjälknöl

Man kan använda billigaste högrev som blir fint, men när man ändå besvärar sig kan man också välja lite finare fransyska eller nötbog
4 Spara
Het på gröten...

Het på gröten...

Texas no bean chili 6 portioner1 kg nötkött (fransyska, nötbog, nötytterlår, högrev)2 gula lökar5 vitlöksklyftor2 buljongtärningar av typen mörk oxbuljong, eller motsvarande mängd kalvfond1 burk krossade eller hela tomater 5 dl mörk öl 2,5 dl ljus öl2 dl rödvin1 - 3 chilifrukter av olika slag (jag tog bara en eftersom den var ganska stark)2 tsk chipotlepulver2 krm spiskummin2 msk paprikapulver30 g mörk choklad1 dl matlagningsgrädde eller sojagräddelite vatten vid spädning om grytan kokar torrtsalt, svartpeppar, råsockerAnsa köttet från senor och fett. 1 kg nötkött (fransyska, nötbog, nötytterlår, högrev)
3 Spara

Porterstek på nötbog

1.  Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
4 Spara

Carambagryta.

1 kg benfri nötbog eller högrev. Skär köttet i 2 cm stora bitar. Bryn dem i en stekpanna och lägg över dem i en gryta
2 Spara

Pulled beef

Blanda alla ingredienser till kryddblandningen. Gnid in hela köttbiten och lägg i en ugnsfast form. Täck med bakplåtspapper och tryck ner ordentligt runt kanterna
0 Spara

Chiligulasch

1,2 kg högrev eller nötbog i tärningar (cirka 1,5 cm). Bryn köttbitarna lätt i omgångari hälften av smöret i engryta
Sökförslag och sidor