Nötbog vin recept

Långlagad nötbog, med många smaker

Långlagad nötbog, med många smaker

Oftast handlar det om en kötbit, diverse kryddor, någon tomatprodukt och vin. Själva nötbogen är i sig en oerhört tacksam styckningsdetalj
Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

Servera med kokt potatis, sallad och rött vin. 600 – 700 g nötkött (märgpipa/nötbog). 1 msk vinbärsgelé. Sila spadet och vispa in 1 msk smör och 1 msk svart vinbärsgelén. öl, kampotpeppar, lergryta, märgpipa, nötbog 0,5 rotselleri 2 morötter 6 – 8 steklökar. 1 msk vinbärsgelé
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Tillsätt och rör ut vetemjölet och rör sedan i vinet och låt det koka ner till hälften
”Höstgrytan” eller mustig högrevsgryta

”Höstgrytan” eller mustig högrevsgryta

2 kg högrev (eller nötbog eller liknande). 2 dl rött vin (jag använde detta franska eko-vin). 2 kg högrev (eller nötbog eller liknande). 2 dl rött vin (jag använde detta franska eko-vin)
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Tillsätt och rör ut vetemjölet och rör sedan i vinet och låt det koka ner till hälften
Smakrik chiligryta på bog

Smakrik chiligryta på bog

Tillsätt de frästa grönsakerna, därefter tomater, vin, vatten och buljongtärning. Den här grytan är ett riktigt långkok på nötbog, perfekt att sätta igång en ledig dag då den behöver stå och puttra närmare 4-5 timmar och behöver inte passas hela tiden. 2 kg nötbog med ben / 2 gula lökar / 4-5 vitlöksklyftor / 200-300 g rotselleri / 2 burkar Mutti krossade tomater / 1 l vatten / 0,5 l rödvin / 2 kalvbuljongtärningar / 2 köttbuljongtärningar / grovmalen svartpeppar från kvarn / örtsalt / 2-3 msk mexikansk kryddblandning / 1 msk paprikapulver / 1-2 msk chilipeppar / 1 msk spiskummin / 1 msk malen koriander / 1 msk Vindaloo curry / 1 msk Tikka curry / 1 msk Jalfrezi curry / 1 msk American steakhouse seasoning / 2 st Ancho chipotle chili (torkad) / några rosmarinkvistar / olivolja + smör att fräsa i / ev 1-2 msk finhackad inlagd chili. Smaklig spis ♥ 2 kg nötbog med ben / 2 gula lökar / 4-5 vitlöksklyftor / 200-300 g rotselleri / 2 burkar Mutti krossade tomater / 1 l vatten / 0,5 l rödvin / 2 kalvbuljongtärningar / 2 köttbuljongtärningar / grovmalen svartpeppar från kvarn / örtsalt / 2-3 msk mexikansk kryddblandning / 1 msk paprikapulver / 1-2 msk chilipeppar / 1 msk spiskummin / 1 msk malen koriander / 1 msk Vindaloo curry / 1 msk Tikka curry / 1 msk Jalfrezi curry / 1 msk American steakhouse seasoning / 2 st Ancho chipotle chili (torkad) / några rosmarinkvistar / olivolja + smör att fräsa i / ev 1-2 msk finhackad inlagd chili
Smakrik boggryta

Smakrik boggryta

Tillsätt tomatpuré, tomater, vatten, vin och vinäger. rödvinsvinäger. 1 kg nötbog / 5 gula lökar / 150 g rotselleri / 6 vitlöksklyftor / 3 röda chilifrukter / 0,5 tub tomatpuré / 1 burk konserverade tomater / 0,5 liter vatten / 4 dl rödvin / 1 dl chilisås (Heinz) / 1 msk worcheistersauce / 1 msk rödvinsvinäger / 1 msk japansk soja / 2 köttbuljongtärningar / 2 kalvbuljongtärningar / 3 msk kalvfond / 3 msk kummin / svartpeppar / örtsalt / 4 msk paprikapulver / 4 msk smoked paprika / 2 msk mejram / 1 msk ancho chili / 3 msk cajun seasoning / smör och olivolja att fräsa i. 1 kg nötbog. / 4 dl rödvin. / 1 msk rödvinsvinäger
Köttgryta med sting

Köttgryta med sting

nötbog. Häll över vinet, kalvfonden och baconbitarna samt slå i syltlöken utan spad. 5 dl rödvin. Bryn köttet runt om med smör i en stekpanna och lägg över i en gryta
En gastronomisk resa till den amerikanska södern

En gastronomisk resa till den amerikanska södern

bog (eller så använder ni nötbog eller högrev). Allt började förra helgen när vi pratade om vilket kött som går att använda till pulled pork och jag blev pinsamt påmind om att jag hade fått en vildsvinsbog som jag stoppat i frysen
Köttgryta med salami

Köttgryta med salami

Byt ut griskinderna mot till exempel högrev eller nötbog, det blir en god gryta det med. Rödvinsbräserade griskinder med salami 4 port. 1 dl rött vin. / Anki och Håkan Rödvinsbräserade griskinder med salami 4 port 800 g griskinder eller högrev eller bog av nötkött. 1 dl rött vin
Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

Vi använde nötbog eftersom det fanns hemma men man kan använda annat nötkött också om man vill, t. Slå på vinet och koka upp så att det går in i köttet och grönsakerna
Mustig gulaschgryta.

Mustig gulaschgryta.

Häll på tomatpuré, vatten, vin, fond och krossade tomater. 600 gram nötbog. 2 dl matlagningsvin. 600 gram nötbog. 2 dl matlagningsvin
Lånkok: Köttgryta med svamp och rött vin

Lånkok: Köttgryta med svamp och rött vin

Här har köttet fått sjuda länge tillsammans med kryddor, rött vin, svamp och lök. 400 g nötbog. 4 dl rött kraftigt vin. Tillsätt tomatpuré, rosmarin, lagerblad, kalvfond, vin och 1 dl vatten. 400 g nötbog. 4 dl rött kraftigt vin
Nötköttsgryta med rotfrukter

Nötköttsgryta med rotfrukter

En tomatbaserad köttgryta med rödvin och rotfrukter där du gärna kan välja en billigare styckdel av kon, det blir bara godare
Högrevsgryta eller boeuf kalopsignon

Högrevsgryta eller boeuf kalopsignon

Jag tänkte göra kalops men följde ett infall och slängde i en skvätt rödvin. När köttet fått fin färg, tillsätts kalvfond, rödvin, lagerblad och kryddpepparkorn
Köttgryta med rotfrukter

Köttgryta med rotfrukter

Köttgryta på nötbog. Tillsätt fond, vin, krossade tomater, pepparkorna, enbär och lagerbladen. 800 g nötbog. 2 dl vin + 3 dl vatten (ungefär).   800 g nötbog